Nagyon úgy tűnik, hogy az angol-svéd meccset is vezető Björn Kuipers nemzetközi labdarúgó-játékvezető a leggazdagabb bíró a 2018-as foci vb-n. Ő fújt egyébként a Brazília-Costa Rica meccsen, valamint az ő vezetése mellett búcsúzott Spanyolország is a 2018-as labdarúgó-világbajnokságtól.

Björn Kuipers nagyon gazdag

A 45 éves holland játékvezető, akinek a polgári foglalkozása szupermarket-tulajdonos, 15 éve kezdett bíráskodni, de addigra már szülővárosában, Oldenzaalban szupermarket- és fodrászszalon-tulajdonos volt. Miközben egyre feljebb haladt a játékvezetői hierarchiában, az üzleti életben is egyre sikeresebb lett - derül ki az Index cikkéből.

Björn Kuipers a leggazdagabb játékvezetőForrás: AFP/Fabrice Coffrini

Mint írják, Jumbo elnevezésű szupermarketével egész Hollandián átnyúló hálózatot épített ki. Egy 2016-os kimutatás szerint 11,5 millió fontos vagyont halmozott fel, évente pedig 2-3 millió fontos forgalmat bonyolít le. Egyéb üzleteiből és a játékvezetésből is annyit keres, hogy a cégei osztalékából is ritkán vesz fel pénzt. Ha mégis, akkor abból Max Verstappen Forma-1-es pilótát is szponzorálja.

A lap szerint Kuipers négy éve az angol-olasz vb-meccset vezette, ami után sok kritikát kapott az angoloktól, most azonban "szépített", mivel gyakorlatilag hiba nélkül fújta a mérkőzésüket. A spanyolok viszont számon kértek rajta néhány ítéletet az oroszok elleni nyolcaddöntő után.

Björn Kuipers nem ma kezdte
A világ leggazdagabb bírója már mindkét európai kupasorozat döntőjét vezette: övé volt a 2014-es Real-Atlético a Bajnokok Ligájában, illetve idén a Marseille-Atlético az Európa Ligában.