Foci vb: Björn Kuipers a leggazdagabb bíró

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini -
Björn Kuipers foci vb 2018 foci-vb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon úgy tűnik, hogy az angol-svéd meccset is vezető Björn Kuipers nemzetközi labdarúgó-játékvezető a leggazdagabb bíró a 2018-as foci vb-n. Ő fújt egyébként a Brazília-Costa Rica meccsen, valamint az ő vezetése mellett búcsúzott Spanyolország is a 2018-as labdarúgó-világbajnokságtól.

Björn Kuipers nagyon gazdag

A 45 éves holland játékvezető, akinek a polgári foglalkozása szupermarket-tulajdonos, 15 éve kezdett bíráskodni, de addigra már szülővárosában, Oldenzaalban szupermarket- és fodrászszalon-tulajdonos volt. Miközben egyre feljebb haladt a játékvezetői hierarchiában, az üzleti életben is egyre sikeresebb lett - derül ki az Index cikkéből.

Björn Kuipers a leggazdagabb játékvezető Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Mint írják, Jumbo elnevezésű szupermarketével egész Hollandián átnyúló hálózatot épített ki. Egy 2016-os kimutatás szerint 11,5 millió fontos vagyont halmozott fel, évente pedig 2-3 millió fontos forgalmat bonyolít le. Egyéb üzleteiből és a játékvezetésből is annyit keres, hogy a cégei osztalékából is ritkán vesz fel pénzt. Ha mégis, akkor abból Max Verstappen Forma-1-es pilótát is szponzorálja.

A lap szerint Kuipers négy éve az angol-olasz vb-meccset vezette, ami után sok kritikát kapott az angoloktól, most azonban "szépített", mivel gyakorlatilag hiba nélkül fújta a mérkőzésüket. A spanyolok viszont számon kértek rajta néhány ítéletet az oroszok elleni nyolcaddöntő után.

Björn Kuipers nem ma kezdte

A világ leggazdagabb bírója már mindkét európai kupasorozat döntőjét vezette: övé volt a 2014-es Real-Atlético a Bajnokok Ligájában, illetve idén a Marseille-Atlético az Európa Ligában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.