Saját maga, orvosi segítség nélkül győzte le titokzatos betegségét Fekete László, aki kilencszer érdemelte ki a világ legerősebb embere címet. Ma újabb versenykre készül.

Fekete Lászlónak olyannyira legyengült a karja, hogy felemelni sem tudta. Mindez egyik napról a másikra történt, az orvosok sem tudták, mi lehet a baj.

"Felgyógyultam, de nem az orvosoknak hála. Az emberi szervezet csodája, meg persze, a fanatizmusomé. Ma már olyan 80 százalékosnak érzem magam. Azóta sincs diagnózis, de szerintem az évtizedek alatt hurcolt ötszáz kilós súlyok miatt sérültek meg az idegek a csigolyáimnál, ami akár nagyobb gondot is okozhatott volna. Akár bénulást is, de hála az égnek, nem így történt. Az orvosok is csak tippelgettek, mondtak sokfélét, de előbbre nem jutottunk. Az öngyógyítás csodáját éltem meg, csak az a baj, hogy ez egy nagyon lassú dolog volt, 4 évig tartott. Gyötörtem magam, 300 kilós súlyokkal edzettem. Gyakorlatilag egy csoda, hogy így felgyógyultam, és majdnem olyan formában vagyok, mint korábban" - mesélte a Blikknek Fekete, aki úgy döntött, hogy újra kipróbálja magát versenyeken is.

Fekete László és fiai 2012-ben hatalmas elismerést kaptak: ők lettek A világ legerősebb családja cím tulajdonosai. László kilenc világbajnokságot nyert, legidősebb fia, Laci nyolcat, Miklós hatot, és a legkisebb fiú, Richárd eddig egyet.