Napfogyatkozás lesz péntek 13-án, 44 éve nem volt ilyen

Forrás: AFP/Tang Chhin Sothy -
csillagászat Napfogyatkozás Nap Péntek 13
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem takarja majd el teljesen a Napot a Hold, mindössze részelges napfogyatkozás lesz, ám péntek 13-ra esik, ilyen pedig 44 éve nem történt. 

Negyvennégy éve nem történt meg, hogy péntek 13-ra essen a napfogyatkozás, és legközelebb is csak 2080-ban várható a Time and Date szerint.

A Hold nem takarja majd el teljesen a Napot, csupán részlegesen, ám Magyarországon nem láthatjuk majd a jelenséget. Ausztrália egyes részein élők és Antarktikán lesz majd látható.

Mi nem láthatjuk majd a napfogyatkozást Forrás: AFP/Tang Chhin Sothy
A három hete elhunyt szépségkirálynő barátja, Aaron Armstrong is meghalthttp://www.life.hu/news/20180711-a-harom-hete-elhunyt-szepsegkiralyno-baratja-aaron-armstrong-is-meghalt.htmlHárom hete hunyt el Sophie Gardon szépségkirálynő, most a barátját, Aaron Armstrongot is holtan találták. NewsOrigoHány fok legyen az irodában? - Mindent a légkondirólhttp://www.life.hu/news/20180711-hany-fok-legyen-az-irodaban-mindent-a-legkondirol.htmlBár az időjárás idén kissé szeszélyes, lassan tényleg kijelenthetjük: bizony beköszöntött a nyár! Az irodában vannak, akik télen-nyáron kitartanak a kötelező hosszúnadrág és ing mellett, néhányan viszont előszeretettel veszik elő a lenge nyári ruhákat és rövidnadrágokat a szekrény mélyéről. Az eredmény egyértelmű: az egyik kolléga a kabátjában is vacog, a másik pedig már nem tud mit levenni magáról. A nyári időszakban állandó és forró vita tárgya, hogy hány fok legyen az irodában. Vajon kinek van igaza, aki 21 fokban dolgozna, vagy aki még 28 fokban is fázik? Az LG Magyarország nemzetközi kutatásokban kereste a választ a kérdésre.NewsOrigoEzzel az öt dologgal idegesítheted fel legjobban kollégáidathttp://www.life.hu/news/20180711-ezzel-az-ot-dologgal-idegesitheted-fel-legjobban-kollegaidat.htmlA munkahelyeken nemcsak a főnök lehet idegesítő, hanem az alkalmazottak, így te is. Főleg, ha elkövetsz egyet is az alábbi listából, melyben azokat az idegesítő viselkedéseket szedte össze a Huffingtonpost, amikkel biztosan a kollégák agyára mész. News--Gurulós székben, napszemüvegben ravatalozták fel a lövöldözésben meghalt tinit, Renard Matthewsthttp://www.life.hu/news/20180711-gurulos-szekben-napszemuvegben-ravataloztak-fel-a-lovoldozesben-meghalt-tinit.htmlSzokatlan módon ravataloztak fel egy lövöldözésben elhunyt amerikai tinédzsert: szüli kosárlabdamezbe öltöztették, gurulós székbe ültették, és Playstation-kontrollert adtak a kezébe. News--Erős széllel érkezik szerdán a viharhttp://www.life.hu/news/20180711-eros-szellel-erkezik-szerdan-a-vihar-idojaras.htmlSzerdára egy hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, többfelé esővel, záporokkal, helyenként zivatarokkal, de csütörtökre ismét jó időre számíthatunk. NewsOrigoFoci vb: Ünnepelnek a franciák, Párizs és Marseille lángokbanhttp://www.life.hu/news/20180710-igy-unnepeltek-franciaorszagban-hogy-a-focivebe-dontojebe-jutottak.htmlAhogy arról a Life.hu beszámolt, a 2018-as labdarúgó-világbajnokság első eldöntőjében a franciák nyertek, az esélyesnek hitt belgák pedig kiestek a tornáról. Didier Deschamps csapata ott van a foci vb döntőjében, ennek pedig természetesen egész Franciaország örül.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.