Ha Sussex hercegének és hercegnéjének fia születik, örökölheti tőlük a hercegséget, ám ez nem vonatkozik a lányukra. Ha módosítják a törvényt, az ő lányuk lehet az első, akinél ez megváltozik. 

Ugyan még nem szóltak a hírek arról, hogy Harry herceg és Meghan Markle gyermeket várnának, ám a The Sun máris arról cikkezett, mi lesz akkor, ha lányuk születik. 

Ha fiuk lesz, örökölheti a hercegséget, ám a lányokra ez nem vonatkozik. Korábban már mi is cikkeztünk az angol királyi család öröklési rendjéről, ott leírtuk, hogy 2015 óra már nincs elsősége a fiú utódoknak a trónöröklésnél, ám úgy tűnik, hogy ez kizárólag csak a királyi vagy királynői címre vonatkozik. Így Sarolta hercegnőnek elsősége van a nála fiatalabb Lajos herceggel szemben, ám ez Sussex hercegének és hercegnéjének gyermekeire már nem vonatkozik. 

Sussex hercegéje is kiáll a nők jogaiértForrás: Getty Images/2018 Max Mumby/Indigo/Max Mumby/Indigo

Ám ez változhat, amennyiben a királynő úgy dönt. A lap a tavaly elhunyt Braybrooke bárót hozta példának, aki fiú utód nélkül halt meg. Hiába volt 8 lánya, egyikük sem örökölhette a címet és a 6 ezer holdas Audley birtokot.