Távozik A Tanár című sorozatból a Klaudiát alakító színásznő, Ubrankovics Júlia. Meglepte az alkotók döntése, hiszen úgy tudta, elégedettek vele, ám most kiderült, hogy nem voltak azok. A sorozat másik főszereplője, Nagy Ervin sem tudott együtt dolgozni a színésznővel. 

Ubrankovics Júliától váratlanul megvált az RTL Klub, a továbbiakban nem tartanak igényt A Tanár című sorozatban Klaudiát alakító színésznő munkájára. Júlia azt nyilatkozta, nem fair az, amit vele csináltak, hiszen tudomása szerint meg voltak elégedve a munkájával, részt vett a következő évad promóciós munkáiban, és a jövőbeni forgatások miatt nem vállalt munkát máshol. Most azonban kiderült, hogy valójában nem voltak megelégedve az alakításával és Nagy Ervin sem tudott együtt dolgozni vele.

Ubrankovics Júliával nem voltak megelégedveForrás: RTL Klub

Egyéves szerződést kötöttünk a színésznővel, ami lejárt, a benne foglalt opciókkal nem éltünk, a promócióban való részvételt pedig a színésznő szerződésben vállalta, ez a munka része, nem szívesség" – mondta a Blikknek Herman Pierre, az RTL Klub drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója. Júliát tiszteljük, de arra jöttünk rá, hogy ez a szerep nem neki való, nem voltunk megelégedve a teljesítményével. Igyekeztünk baráti megállapodást kötni vele, elmondtuk neki, hogy ebben a produkcióban nem, de egy következőben szívesen látjuk" - tette hozzá a szakember. Világos, hogy a színésznő nem akart élni a felkínált másik lehetőséggel. Eddig udvariasak és tiszteletteljesek akartunk lenni, de szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba. Ubrankovics Júlia kitűnő színész, de a szerepcsere mögött nemes egyszerűséggel az elégedetlenség áll, a rá osztott szerepet nem játszotta jól" - mondta.

Nagy Ervin sem tudott együtt dolgozni veleForrás: AFP

Nagy Ervin sem tudott vele együtt dolgozni, pedig a sorozat szerint a két szereplőt gyengéd szálak fűzik össze. Nem tudtunk úgy együtt játszani Júliával, ami el tudna vinni egy sorozatot. Nem volt meg a közös nevező, ez pedig feszültséget szült az alkotók között, és ebben a légkörben nem jó dolgozni hosszú távon" - árulta el a színész.

Trokán Nóra kap helyette szerepetFotó: Polyák Attila/Origo

Az is kiderült, ki lép majd Ubrankovics Júlia helyére. Ugyan, ez nem klasszikus váltás lesz, mert a színésznő karakterét teljesen kiírják a sorozatból. Trokán Nórának kell majd egy másik szerepben betölteni a helyét. "Nóra csodálatos színésznő, és nem utolsó szempont, hogy Ervin is szívesen dolgozik vele, hiszen az övék bevált páros" - mondta Herman Pierre.