Tévhitek a 2018-as labdarúgó-világbajnokságról

Forrás: AFP/Johannes Eisele -
foci-vb 2018 labdarúgó-világbajnokság tévhit foci-vb Eiffel-torony foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg hír látott napvilágot a labdarúgó-világbajnokság alatt, amelyek nem feltétlen a játékról és a meccsekről szóltak. Néhányukról pedig az is kiderült, hogy nem volt igaz. 

Nem minden igaz, ami megjelent a labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban. Rengeteg hír szólt olyan eseményekről, amelyek nem kapcsolódtak szorosan a játékhoz vagy a játékosokhoz, többről pedig azóta kiderólt, hogy nem igazak. Íme 3 tévhit a 2018-as foci-vb-ről.

1. Nem színezték át az Eiffel-tornyot

Az Urbanlegends.hu szerint megjelentek a híresztelések arról, hogy a franciák úgy szerettek volna példát mutatni a világnak, hogy a legyőzött horvát válogatott színeibe öltöztetik az Eiffel-tornyot, erre pedig nem más adott utasítást, mint Emmanuel Macron elnök. Az Urbanlegends szerint azonban ez egy ügyes fotómontázs volt. Az oldal szerkesztői a hamis hírről szóló anyagot az AFP spanyol oldalán találták.

Luka Modric a pályán: tévhit, hogy felajánlották a fizetésüket Forrás: AFP/Johannes Eisele

2. A horvát elnököt, Kolinda Grabar-Kitarovic-et nem látták bikiniben

Bejárta a világhálót az a hír is, hogy a horvát elnökasszony, Kolinda Grabar-Kitarovic milyen lelkesen szurkol a horvát válogatottnak. Ez igaz volt, ám az nem, hogy bikiniben grasszált a tengerparton. A Indiatoday cikke szerint ugyanis az egy amerikai plus size modell, Coco Austin volt. A modellről és nem az elnökről készült fotót itt tudod megnézni.

3. Nem ajánlották fel a nyereményt

Szintén a legtöbben hallották azt a írt, hogy a horvát válogatott felajánlotta a világbajnokságért kapott fizetésüket a rászoruló gyerekeknek, ám ez sem bizonyult igaznak. Az Urbanlegends szerint a Dnevno horvát oldal cikkezett arról, hogy a nyílt levelet, melyben a jótékonykodást bejelentik, valójában Igor Premuzic újságíró írta. A férfi azt mondta, hogy ő csak egy párhuzamos világot képzelt el, amelyben ilyet tennének a sportolók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.