Meghan Markle barátnője, az emberjogi aktivista Loujain Al-Hathloul akár 20 évet is börtönben tölthet, azzal vádolják ugyanis, hogy meg akarja buktatni a szaúdi kormányt. A nőt Abu Dhabiban fogták el a rendőrök és vitték vissza hazájába, ahonnan kiutasították. 

Húsz év börtönre, de akár halálra is ítélhetik Meghan Markle barátnőjét, Loujain Al-Hathloult, akivel a hercegné a One Young World emberjogi konferencián vett részt. Az emberjogi aktivistát azzal vádolják, hogy meg akarta buktatni a szaúd-arábiai rendszert - írja a Mirror.

Szaúd-Arábiában néhány éve bevezették, hogy már a nők is kaphatnak jogosítványt, Al-Hathloult és 7 társát azzal vádolják, hogy ezt kihasználva még nagyobb szabadságot akartak a nőknek. Először kiutasították Szaúd-Arábiából azért, mert használta a közösségi médiát. Mikor letartóztatták, épp Abu Dhabi egyik utcáján sétált. 

Kareem Chehayeb aktivista az Amnesty Internationalnek elmondta: "A szaúdi hatóságok nem akarnak semmiféle változást el akarják fojtani az emberjogi aktivizmus minden formáját." Hozzátette: bármilyen reform csak felülről jöhet.

Jelenleg nem tudni, hogy Loujain Al-Hathloult és társait milyen körülmények között tartják fogva. 

Nem tudni, milyen körülmények között tartják fogvaForrás: Youtube/United News International