Tavaly nyáron balesetezett Kozso egy motorral, mostanra a hatóság is döntött arról, ki is volt a hibás. 

Tavaly augusztusban balesetezett Kozso egy motoros nővel, aki komoly sérüléseket szenvedett az ütközés miatt. A balesetre mindketten másként emlékeztek, a nő állította, hogy az autós volt a vétkes, Kozso szerint azonban a motoros nem tartotta be a balra kanyarodás szabályait. A rendőrség nyomozásba kezdett, mostanra pedig kiderült, hogy Kozso nem hibázott.

Kozso nem hibázottForrás: Facebook/Ámokfutók (hivatalos oldal)

Örülök, hogy a szabálysértési hatóság is megállapította, nem voltam vétkes a balesetben. Az igazat megvallva, nem volt sok félnivalóm, mert végig biztos voltam abban, hogy nem szegtem meg a KRESZ-t. Mindig körültekintő vagyok vezetés közben, vigyáznunk kell egymás testi és lelki épségére" – árulta el Kozso a Blikknek. Az énekes jogi képviselője pedig elmondta, nagy baj lett volna belőle, ha nem így határoznak. „A vizsgálat tétje az volt, hogy ha megállapítják, hogy az ügyfelem szegett szabályt a balesetben, akkor nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozása miatt indult volna ellene büntetőeljárás. Azonban a szabálysértési eljárás során a vizsgálatot végző kapitányság által kirendelt közlekedési szakértő megállapította, megbízóm minden rá vonatkozó KRESZ-szabályt betartott, és a sérülést szenvedő másik fél közlekedési szabályszegésével összefüggésben következett be a baleset" – nyilatkozta dr. Újvári Zoltán. A lap megkereste az elütött motorost is, aki az ítélet ellenére nem tartja magát hibásnak. 

Nem is értem, hogyan lehetne más a hibás, mint ő. Bár van, amire máig nem emlékszem pontosan, mivel elveszítettem az eszméletemet. Eltört a sípcsontom és a szárkapocscsontom, járni sem tudtam. Nyolc hónapig gyógyultam, ennyi ideig fizettem a saját pénzemből a gyógytornászt is. Ingatlanosként dolgozom, jutalékos rendszerben. Nagyon nehéz időszak volt, ugyanis figyelnem kellett arra, hogy minél kevesebb időre essek ki a munkából. Kozsóval ez idő alatt mindössze egyszer találkoztam a rendőrségen" - mondta Ivett, aki gondolkozott azon, hogy polgári peres eljárást indít, de ezt az ötletet elvetette. "Hiába nyernék, akkor sem kapnék semmit. Pedig totálkáros lett a motorom, az legalább egymillió forint, de nekem kellett kifizetnem a nyomozati költséget is, ami 140 ezer forint volt. Ráadásul három büntetőpontot is kaptam, a gyógytornász költségeiről pedig inkább nem is beszélek. Szeretném végre elfelejteni ezt a rémálmot" - tette hozzé Ivett.