A #MeToo mozgalmat hibáztatja Anne Sofie von Otter operaénekesnő a férje haláláért, aki a zaklatási vádak után otthagyta munkáját, mély depresszióba esett, majd öngyilkosságot követett el.

Anne Sofie von Otter erősen bírálja az egész #MeToo mozgalmat. Az operaénekesnő azért kritizálja hangosan, mert a férjét is megvádolták szexuális zaklatással, aki ezek után öngyilkosságot követett el. Benny Fredriksson 16 éven át volt a stockholmi Kulturhuset Stadsteaternt vezetője, de tavaly megjelentek az első vádak, melyek szerint egy diktátor volt és eltűrte a szexuális zaklatásokat, és ő is zaklatta kollégáit. Bár a belső vizsgálat végül nem igazolta a sajtóban megjelenteket, de az írók ragaszkodnak ahhoz, hogy a sztorik relevánsak voltak.

Anne Sofie von Otter operaénekesnő szerint a #MeToo mozgalom miatt halt meg a férjeForrás: DPA/AFP/Bernd Settnik

„Össze lehet törni egy embert" – mondta Anne Sofie von Otter, aki a bulvárújságokat hibáztatja, ahogy azt is, ahogy az emberek gyorsan és meggondolatlanul ítélkeztek. Benny Fredriksson a vádak megjelenése után nem sokkal otthagyta a munkáját, később pedig mély depresszióba esett, majd öngyilkosságot követett el. Szerinte a férje valóban kemény főnök volt, de senkit nem zaklatott szexuálisan - mondta a Zeit című lapnak adott interjújában.