Bizony vannak olyan kényes témák, amelyeket nem szabad a munkahelyeden megvitatni a kollégákkal, nem is kevés! Íme, egy lista azokról a dolgokról, amelyeket jobb, ha kerülsz.  

1. Ne teregesd ki a szennyestBármennyire is nagy a kísértés, vagy fájó a probléma, egyáltalán nem jó ötlet kiteregetni a szennyest a kollégáidnak. Egyrészt - persze ez attól is függ, hogy mennyire bensőséges a viszony - valószínű, hogy egyáltalán nem érdekli őket, másrészt kényelmetlenül érezheted magad ezután.

2. Mások kritizálásaSenkire nem vet jó fényt, ha folyamatosan mások teljesítményével vagy külsejével van elfoglalva főleg, ha állandóan kritikus, sértő megjegyzéseket tesz egy másik személyre. Jobb, ha megtartod magadnak a véleményedet. 

3. Panaszáradat  

Senki nem szereti azt hallgatni, hogy a másiknak milyen sok dolga van, és hogy mennyire el van úszva a teendőkkel, esetleg azt, hogy milyen sok tennivaló nem fér bele az idejébe. Ezeket a problémákat nem a kollégákkal kell megvitatni.

Ezekről a dolgokról nem szabad beszéni a munkahelyenForrás: Shutterstock

4. Illetlen viccekSem a szőke nőkről, sem a melegségről, vagy egyéb ilyen jellegű témáról nem illik vicceket elsütni. Nem tudhatod, hogy éppen kit sértesz meg vele, ráadásul magadra is bélyeget ragasztasz egy-egy ilyen humorosnak gondolt megszólalással. 

5. Nemi életedNos, talán nem is kell részletezni, hogy ez miért nem a legjobb társalgási téma egy munkahelyen, mégis vannak, akik előszeretettel osztják meg nemi életüket ráadásul olyan érzékletesen, hogy az már szinte felér egy pornófilmmel. Biztos, hogy valakit kellemetlen, kényelmetlen helyzetbe hoz egy ilyen beszámoló - írja a Szeretlek Magyarország