Egy harcsa húzhatta a víz alá az úszó pitbullt a Csongrád megyei Szentesen. Legalábbis egy ilyen bejegyzés látott napviálgot a Facebookon egy kutyatulajdonosoknak fenntartott csoportban. Nem kizárt, hogy az eset megtörtént, de szívgörcs is végezhetett az állattal. 

"Mindenkinek! Tegnap Szentesen egy barátom a Tiszában úsztatta a többéves pitbullját! Valami elvitte. Évek óta ott úsztak, sokszor együtt, soha semmi nem történt! Ismeri a vizet, a környéket, meggyőződése, hogy egy harcsa volt! Vigyázzatok kedvenceitekre!" - ez a bejegyzés látott napvilágot a Facebookon, a Szegedi kutyások elnevezésű csoportban. 

A bejegyzéshez rengetegen hozzászóltak, többen tudni vélték, hogy ez valóban megtörténhetett, ám voltak, akik szkeptikusak maradtak. A Délmagyarország újságírója utánajárt az esetnek. 

Kemény András, a szegedi Herman Ottó Horgászegyesület elnöke elmondta, hogy korábban is lehetett már hallani efféle legendákat. "Azt el tudom képzelni, hogy a harcsa meg tud ragadni egy ekkora kutyát, de az kizárt, hogy le is tudná nyelni. Akkor pedig minek támadná meg? A garat mérete meghatározó" - mondta az elnök. A kutya gazdája nem akart nyilatkozni az ügyben. Mint mondta: sokan kinevették, amiért közzétették történetét. 

Nincs bizonyíték rá, hogy harcsa húzta le a pitbulltForrás: MTI/Komka Péter

"Azért is jó lett volna többet tudni az esetről, mert Szentesen már hallani lehetett olyan véleményt is, hogy ha ez megtörtént, akkor a kisgyereket sem érdemes beengedni a strandon a vízbe. Anélkül, hogy bármit is tudnánk a történtekről, fontos leszögezni: ahogy az embernek, a kutyának sem jó, ha felhevült testtel ugrik a vízbe. Óvatosan kell beleengedni, lehetőleg pórázzal, mert sokkot kaphat, ha nem is abban a pillanatban, akkor egy perc múlva, és elmerül" - mondta a lapnak Sipos Olga, az Országos Állatvédőrség és a Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány szentesi aktivistája. Így tehát az is lehet, hogy szívgörcs végzett a 25-30 kilós ebbel. 

Mindesetre azt mondják, hogy amíg ki nem fogják a méretes halat, és meg nem találják benne a mardványokat, nem lehet azt mondani, hogy egy harcsa vitte el. A ragadozóhalak egyébként egészben nyelik le áldozatukat, így egy 25-30 kilós pitbullal igencsak elszámította volna magát