Harcsa húzhatott le egy pitbullt a víz alá Szentesen

úszás Csongrád megye kutya harcsa Tisza Szentes pitbull
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy harcsa húzhatta a víz alá az úszó pitbullt a Csongrád megyei Szentesen. Legalábbis egy ilyen bejegyzés látott napviálgot a Facebookon egy kutyatulajdonosoknak fenntartott csoportban. Nem kizárt, hogy az eset megtörtént, de szívgörcs is végezhetett az állattal. 

"Mindenkinek! Tegnap Szentesen egy barátom a Tiszában úsztatta a többéves pitbullját! Valami elvitte. Évek óta ott úsztak, sokszor együtt, soha semmi nem történt! Ismeri a vizet, a környéket, meggyőződése, hogy egy harcsa volt! Vigyázzatok kedvenceitekre!" - ez a bejegyzés látott napvilágot a Facebookon, a Szegedi kutyások elnevezésű csoportban.

A bejegyzéshez rengetegen hozzászóltak, többen tudni vélték, hogy ez valóban megtörténhetett, ám voltak, akik szkeptikusak maradtak. A Délmagyarország újságírója utánajárt az esetnek.

Kemény András, a szegedi Herman Ottó Horgászegyesület elnöke elmondta, hogy korábban is lehetett már hallani efféle legendákat. "Azt el tudom képzelni, hogy a harcsa meg tud ragadni egy ekkora kutyát, de az kizárt, hogy le is tudná nyelni. Akkor pedig minek támadná meg? A garat mérete meghatározó" - mondta az elnök. A kutya gazdája nem akart nyilatkozni az ügyben. Mint mondta: sokan kinevették, amiért közzétették történetét.

Nincs bizonyíték rá, hogy harcsa húzta le a pitbullt Forrás: MTI/Komka Péter

"Azért is jó lett volna többet tudni az esetről, mert Szentesen már hallani lehetett olyan véleményt is, hogy ha ez megtörtént, akkor a kisgyereket sem érdemes beengedni a strandon a vízbe. Anélkül, hogy bármit is tudnánk a történtekről, fontos leszögezni: ahogy az embernek, a kutyának sem jó, ha felhevült testtel ugrik a vízbe. Óvatosan kell beleengedni, lehetőleg pórázzal, mert sokkot kaphat, ha nem is abban a pillanatban, akkor egy perc múlva, és elmerül" - mondta a lapnak Sipos Olga, az Országos Állatvédőrség és a Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány szentesi aktivistája. Így tehát az is lehet, hogy szívgörcs végzett a 25-30 kilós ebbel.

Mindesetre azt mondják, hogy amíg ki nem fogják a méretes halat, és meg nem találják benne a mardványokat, nem lehet azt mondani, hogy egy harcsa vitte el. A ragadozóhalak egyébként egészben nyelik le áldozatukat, így egy 25-30 kilós pitbullal igencsak elszámította volna magát

Hőség várható a hétvégén, érdemes óvatosnak lennihttp://www.life.hu/news/20180802-hoseg-varhato-a-hetvegen-erdemes-ovatosnak-lenni.htmlIgazi kánikula és nyári meleg várható a hétvégén. Érdemes lesz figyelni a veszélyekre, hiszen ismét 30 fok fölött lesz a hőmérséklet. NewsTraveloBűnözőknek segít Simone Schultz amerikában élő ügynökhttp://www.life.hu/news/20180802-bunozoknek-segit-simone-schultz-amerikaban-elo-ugynok.htmlAutóbaleset miatt itthon nem végezhette el a rendőrakadémiát Simone Schultz, aki ma már Amerikában él és olyan bűnözőknek segít, akik visszatérhetnek az életbe. NewsOrigoEzekről a dolgokról nem illendő beszélni a munkahelyenhttp://www.life.hu/news/20180802-ezekrol-a-dolgokrol-nem-illendo-beszelni-a-munkahelyen.htmlBizony vannak olyan kényes témák, amelyeket nem szabad a munkahelyeden megvitatni a kollégákkal, nem is kevés! Íme, egy lista azokról a dolgokról, amelyeket jobb, ha kerülsz. NewsOrigoHatalmas károkat okozott a viharhttp://www.life.hu/news/20180802-hatalmas-karokat-okozott-a-vihar-tuzoltok.htmlRengeteg feladata akadt tegnap a tűzoltóknak Pest megyében a vihar miatt. News--Felhőszakadás és hőség miatt adtak ki figyelmeztetést márahttp://www.life.hu/news/20180802-felhoszakadas-es-hoseg-miatt-adtak-ki-figyelmeztetest-mara-idojaras.htmlMa ismét elsőfokú figyelmeztetés van érvényben hőség és felhőszakadás miatt. News--Saját magát vette feleségül egy ausztrál nőhttp://www.life.hu/news/20180801-sajat-magat-vette-felesegul-egy-ausztral-no.htmlAz Ausztráliában élő Linda Doktar saját magát vette feleségül. Egy szakítás után szerette volna elmélyíteni kapcsolatát saját magával. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.