Egy 19. századi angol férfi fogta magát, és elköltözött családjával együtt egy lakatlan szigetre a Csendes-óceánon, ahol 30 évig éltek magányosan.

Figyelemreméltó kalandban volt része egy Thomas Bell nevű angol férfinak, aki megunta az angol éghajlatot, és elindult az ismeretlenbe. Ugyan azt tervezte, hogy Új-Zélandon telepszik majd le végleg, az élete másként alakult, végül egy lakatlan szigeten kötött ki családjával, de ne szaladjunk annyira előre.

Ő volt Thomas BellForrás: NATIONAL LIBRARY OF NEW ZEALAND

Thomas Bell mindössze 16 éves volt, amikor maga mögött hagyta Angliát, és megérkezett Új-Zélandra. Itt ismerkedett meg későbbi feleségével, Fredericával. A pár összeházasodott, és hat gyermekük született: Hettie, Bessie, Mary, Tom, Harry és Jack. Miután a házasok eltöltöttek néhány évet még Új-Zélandon.Thomas Bell úgy döntött, elköltözteti egész családját egy lakatlan szigetre, amit ma már Raoul Island néven ismerhetünk.

A család a semmiből épített házat magának, de nagyon megszenvedték a kezdeti időszakot, és végül kaptak egy kis segítséget is.

Frederica néhány gyermekévelForrás: NATIONAL LIBRARY OF NEW ZEALAND

Hajóval hoztak szükséges ruházatot és tartályokat a család számára, valamint egy másik szigetről munkások is éreztek, hogy segítség Belléket, akik hamar belejöttek a magányos életbe. A párnak még négy gyermeke született, Raoul, Freda, Ada és William. A szigetet az első világháború kezdetekor, 1914-ben hagyták el végleg.