Tudósok titokzatos rádiójeleket észleltek a távoli űrből

Forrás: Adam Block/University of Arizona -
tudós csillagász rádió rádiójel űr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legmodernebb kanadai CHIME teleszkóp fogta be azt a rádiójelet, mely egy messzi-messzi galaxisból érkezett. A tudósok egyelőre értetlenül állnak az eset előtt, többféle forrás is lehet az eredete.

Számos dolog okozhatta azt a messzi-messzi galaxisból érkező rádiójelet, melyet a legmodernebb CHIME teleszkóppal észleltek Kanadában - írja a Daily Star.

Christopher Conselice, a Nottingham Egyetem asztrofizika professzora szerint még nem tudják, hogy mi az eredete a pár milliszekundumig tartó jelnek.

Úgy véli, hogy érkezhetett távoli galaxisok közepén felrobbanó csillagokból, szupernóvából, de neutroncsillagok vagy hatalmas fekete lyukak is okozhatták. Azt is elárulta, hogy a jelek többsége a Tejútból érkezik, néhányuk évezredekkel ezelőtt kezdték meg utazásukat.

Egyelőre nem tudni, honnan érkezett a jel Forrás: Adam Block/University of Arizona

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.