Hosszú Katinka júniusban ismét elindította a válási folyamatokat, azon igyekszik, hogy már papíron se legyen köze Tusuphoz. A Blikk úgy tudja, hogy Shane nem lesz jelen a tárgyalóteremben, amikor kimodják házassága végét.

"Úgy tudom, Shane nem utazik haza a bírósági tárgyalások miatt. Amúgy sem tartják a kapcsolatot Katinkával, nem beszélnek. Érthető is, nagyon csúnyán, indulatosan szakítottak. Csak Shane ügyvédje megy el a tárgyalásokra, ő képviseli mindenben. Nem is akar hosszú órákat repülni azért, amikor kimondják, hogy vége a házasságának. Szeretné már az egészet maga mögött tudni. Neki sem könnyű" - mondta a lapnak egy bennfenntes.

Ez volt Hosszú Katinka és Shane Tusup utolsó közös képe az edző InstagramjánForrás: Instagram/Shane Tusup

Furcsának tűnhet, de bevett szokás, hogy a válni készülő felek egyike sem jelenik meg a bíróságon. Ha közös megegyezéssel történik az elválás, akkor elég, ha az alperes jogi képviselője jelen van. Ha az anyagiakon vitatkoznak, akkor is elég, ha csak a jogi képviselők vannak jelen, hiszen mindent megbeszéltek már képviseltjükkel. Tusup esetében valószínűleg amúgy is figyelembe veszi a bíróság, hogy külföldön él.

Hosszú Katinka és Shane Tusup házassága múlt év végén romlott meg, ám tavasszal megpróbáltak kibékülni, újra közeledtek egymáshoz, nyaralni mentek. Kapcsolatukat azonban nem sikerült rendbehozni, Katinka májusban bejelentette, hogy nem csak a magánéletben, az uszodában is szakít Tusuppal. Shane erre a közösségi oldalán tálalt ki, nyílt levelében arról írt, hogy felesége megcsalta őt edzőpartnerével, a 24 éves Dudás Dániellel.