Az úszónő elmúlt fél éve magánéletének rendezésével telt, ami egyáltalán nem volt egyszerű, most az M4 Sportnak nyilatkozott a hátrahagyott és az előtte álló időszakról.

Hosszú Katinka az elmúlt hetekben azon dolgozott az edzések mellett, hogy legyen mögötte egy megbízható csapat, így nem fordulhat elő még egyszer az, hogy kiesik mögüle egy ember, és minden borul.

Hosszú Katinka az elmúlt fél évéről nyilatkozottForrás: MTI/Illyés Tibor

„Már semmi nem lesz ugyanolyan, viszont a motiváció bennem van, úszni még mindig imádok, tényleg úgy érzem, hogy az én kapaszkodóm megmaradt, az úszás, ami szerintem nagyon jó dolog. Nem forrt annyira össze Shane-nel, hogy most azt is elveszítsem, úgyhogy én örülök, hogy itt vagyok. Természetesen ez az Eb nem olyan lesz, mint az eddigiek, viszont két év van az olimpiáig, az már nagyon rövid idő" – árulta el az M4 Sportnak Hosszú Katinka. Majd kifejtette, mit ért azon, hogy az úszás nem forrt össze annyira Shane-nel. „Nem vesztettem el az úszás iránti szeretetemet tehát ugyanúgy szeretek úszni, és szeretek járni edzésre. (...) Az úszás által sikerült gyorsabban jól lennem" – tette hozzá Katinka, aki bevallotta, hogy az elmúlt fél évben a magánéletére ment el a legtöbb energiája. Az is elárulta, nagyon nehéz volt a körülöttük lévő médiaőrület miatt is. „Nem volt egyszerű az elmúlt fél év, és úgy gondolom, a következő két év sem lesz könnyű, nem fogok kikerülni a nagyító alól az elkövetkezendő két évben sem, talán még utána sem. Ebből is nagyon sokat tanulok, magamat is jobban megismertem" - mondta Katinka.