Spanyolországi ingatlant kínált fillérekért a szélhámos Kéró Juci

Forrás: AFP/robertharding/Frank Fell/Frank Fell -
hitel ingatlan pénz Spanyolország Bróker Marcsi csalás Kéró Juci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nulla forint önerővel kínált lakáshitelt az a nő, akit "ügyfelei" csak Kéró Jucinak hívnak. Olyanokat csapott be, akik Spanyolországban szerettek volna ingatlant venni, közvetítői díjat csalt ki a károsultaktól.

"Ő lehetne a spanyolországi Bróker Marcsi, úgy verte át az embereket. De mivel ingatlanokban utazik, Kéró Jucinak is hívjuk" - idézte a HVG az egyik károsult szavait, akitől szintén pénzt csalt ki a Kéró Juciként elhíresült csaló. A nő ugyanis azzal kecsegtette "ügyfeleit", hogy Spanyolországban szinte hozzávágják az emberhez a lakáshitelt, a törlesztővel semmi probléma nem lehet, és az igénylőknek nincs szükségük önerőre.

Kéró Juci, azaz B. Judit mindössze közvetítői díjat kért szolgáltatásaiért, amely 500-1500 eurónyi összegnek felelt meg. Ám, miután megkapta az összeget, nyomtalanul eltűnt. A károsultak Facebook-csoportot alapítottak, ahol már több százan vannak.

Kiszolgáltatottak voltak a nyelvtudás és helyismeret nélküli károsultak Forrás: AFP/robertharding/Frank Fell/Frank Fell

"A rendőrség honlapján máig elérhető egy 2014-es bűnügyi közlemény arról, hogy Spanyolországból hozták haza az akkor 47 éves B. Juditot, akit csalás elkövetésével gyanúsítanak. Ennek alapja az volt, hogy "üzleti ajánlattal", spanyolországi anyaotthonok építésére csaltak ki pénzt, a hazahozott nőt előzetes letartóztatásba helyezték" - írja a HVG. Megeresték a Tatabányai Rendőrkapitányságot, akik elmondták hogy az eljárást 2015 márciuásban megszüntették, mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.