Weisz Fanni életét beárnyékolják a sorozatos botrányok, most itt egy újabb. Egy siket gyermek édesanyja feljelentette Fanni modelliskoláját.

Nem egyszerű Weisz Fanni élete, ugyanis folyamatosak körülötte a botrányok. Egyrészt az adótartozásával volt tele a sajtó, másrészt azzal, ahogy édesanyja vélekedik vőlegényéről: elmebetegnek tartja. Most pedig kiderült, hogy a Weisz Fanni nevével fémjelzett modelliskola többször nem adott számlát a képzést elvégzőknek, vagy befizetőknek. A Borsnak egy anyuka számolt be a történtekről, aki szintén nem kapott számlát. A zalaegerszegi anyuka 15 éves, kilencvenszázalékosan halláskárosult kislányát, Kittit vitte el Fanniék egyik válogatására.

Weisz Fanni nevét újabb botrány árnyékolja beForrás: Facebook/Weisz Fanni

"Amint megérkeztünk, Fanni párja, Péter és Ádám nevű barátja rögtön amerikai és európai lehetőségeket vetítettek elénk, mindezért „csupán" egy félmilliós képzésre és portfóliókészítésre kellene vállalkoznunk. Fannival tudtunk pár szót váltani, mutatott pár lépést a lányomnak, rettenetesen kedves volt. Olyan érzésem volt, mintha semmiről nem tudna, ami körülötte folyik. Az üzleti részéből teljesen kihagyta őt a két férfi. A meghallgatás után különlegesen tehetségesnek tartották Kittit, és csupán 250 ezer forintba került volna a képzés, ha helyben kifizetünk ötvenet. A hirdetésben nem szerepelt, hogy a helyszínen ötvenezer forintot le kell tenni foglalóként, nálam csupán tízezer volt. Péterék elvonultak, és megbeszélték, hogy hagyjam ott a pénzt, hétfőre pedig utaljak negyvenezer forintot" - mondta Mária, aki átutalta a pénzt, de az első óra után úgy érezte, ez mégsem a lányának való. Jeleztem a bizalmatlanságomat, és hogy nem szeretnénk tovább a képzésen részt venni. Először kértek erről egy e-mailt. Az első fordulat akkor jött, amikor ennek ellenére három részletben követelték a fennmaradó 200 ezer forintot. Felhívtam az ügyintézőjüket, aki arrogáns módon közölte: ha nem fizetek, akkor kötbért kell fizetnem, ami a képzés teljes díja, azaz 495 ezer forint, ezt egy ügyvédi levélben is megerősítették, sőt titoktartásra akartak kötelezni. Elküldtem egy ügyvédnőnek véleményezésre a szerződést, ami nem hogy formailag hibás, de egyáltalán nem jelezték, hogy nekem kötbért kellene fizetnem, pláne nem a teljes összeget. Mindeközben többszöri követelésemre se kaptam számlát a már befizetett 50 ezer forintról, korábban erre kitérő válaszokat kaptam a cégtől: menjek fel érte Pestre vagy ők majd leküldik. Az egyik utolsó levelemben jeleztem, hogy a NAV-hoz fordulok segítségért, ekkor hirtelen fenyegető hangnemből megértőre váltottak, sőt közölték, valami tévedés történt. Számlát azóta sem kaptam, így megtettem a feljelentést a NAV-nál" - állítja az édesanyak, aki két további családdal is tartja a kapcsolatot, akik szintén nem kaptak számlát. A lap megkereste Weisz Fannit is az üggyel kapcsolatban, aki közölte, a számlaadási protokollal kapcsolatban nem rendelkezik információval, ugyanis ő csak metorként és szakmai oktatóként vesz részt a modelliskola életében.