Záporokra, zivatarokra, szélre, de kánikulára is számíthatunk ezen a héten. Érdemes lesz naptejet és esernyőt is eltenni, ha kirándulni készülünk. 

Sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk hétfőn. Csapadékra kicsi az esély, országosan 30-35 fok várható - írja a Köpönyeg.hu.

Kedden erőteljes gomolyelhő-képződésre, és főleg a délutáni órákban többfelé záporra, zivatarra lehet számítani, északon felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik, 28 és 34 fok közötti értékeket mérhetünk.

Strandidő és eső is várható a hétenForrás: Turista Magazin / Facebook.com / Kisoroszi szigetcsúcs

Csökken a felhőzet szerdán, de keleten még előfordulhat csapadék. Az északnyugati szél élénk marad, kissé felfrissül a levegő, 27-32 fok ígérkezik.

Csütörtökön és pénteken többórás napsütésre van kilátás, frissítő zivatar csak néhol törhet ki. A csúcsérték 31 fok körül alakul.

Szombaton elszórtan alakul ki zápor, zivatar, vasárnap már nem valószínű csapadék. Az északnyugati szél végig élénk lesz. Marad a meleg idő: 30 fok körüli értékeket mérhetünk.