Olaszországban, Genova közelében omlott össze egy autópályahíd: több tucat halott lehet. 

Szörnyű tragédia történt Olaszországban: a Genovát és Ventimigliát összekötő autópályahíd egy része leszakadt kedd délelőtt. A balesetnek több tucat halottja lehet. Erről számolt be legalábbis a Telegraph. A hírek szerint az autópályából körülbelül egy 200 méteres szakasz szakadhatott le, és zuhant 90 méteres mélységbe 8-10 autóval együtt.

Leszakadt az autópályahíd egy része OlaszorszgábanForrás: AFP/Paola Pirrera

A mentést megkezdték, a helyszínen vannak a tűzoltók a mentők és a rendőrök is. A szemtanúk apokaliptikus jelenetnek nevezték a híd összeomlását, amely az 1960-as években épült.

A legfrissebb jelentések szerint 35-re emelkedett a genovai hídomlás halálos áldozatainak a száma. Mindezt a mentésben résztvevő tűzoltók közölték kedden délután. Sok a súlyos sérült is.

Angelo Borrelli, az olasz polgári védelmi hivatal elnöke Rómában a sajtónak azt mondta, hogy 30-35 személygépkocsi és három teherautó zuhanhatott a 45 méteres mélységbe. Borrelli nem tudta megerősíteni azt az értesülést, miszerint villám csapott a hídba, mielőtt leszakadt annak 80 méteres, középső szakasza. Az ugyanakkor tény, hogy felhőszakadás idején történt a tragédia.