Nem mindenhol sikerült ünnepélyesre az augusztus 20-i tűzijáték. Zánkán a tömegbe csapódott néhány rakéta, ami miatt hatalmas pánik tört ki a nézők között.

Hatalmas tömeg gyűlt össze Zánkán is, hogy megtekintsék az ünnepi tűzijátékot, de nem végződött szerencsésen az este. Mindössze néhány perce tartott a műsor, amikor több rakéta is a tömeg közé csapódott. A Tényeknek egy anyuka számolt be a történtekről, aki a családjával együtt az első sor közeléből nézte a fényjátékot. 

Zánkán pánik tört ki a tűzijáték alatt - Képünk illusztrációForrás: Origo

"A férjem a hátamról szedett le egy izzó darabot, neki kiégett a pólója, a kisfiunknak a homlokához repült pont egy, a nagylány a fülét fájlalta" - mondta az anyuka. Ők nem várták meg, mi lesz a vége a félresikerült lövéseknek, egyből hátrébb futottak, de nem csak ők. A nő elmondása szerint hatalmas volt a pánik, a legtöbben felálltak és menekülni kezdtek. Egy strandon dolgozó vendéglátós is hasonlóképp számolt be az esetről. "Nagy valószínűséggel az egyik tűzijáték eldőlt, és ment a tömeg felé. Mindenki futott, menekült, sikoltozott, nagy volt a riadalom" - árulta el a férfi. A csatorna információi szerint azért nem sérültek meg többen és komolyabban, mert valaki berugdosta a Balatonba a földön égő rakétákat. A polgármester azt nyilatkozta, a helyszínt ellenőrizték, és a biztonsági területet is kijelölték.  A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt eljárás indult ismeretlen tettessel szemben.