Németh Lajos elárulta, hétvégén gyakorlatilag beköszönt az ősz. Lesz olyan terület az országban, ahol vasárnap 16-17 fok lesz.

Közeleg a rém, közeleg a hidegfront" – ezzel indította bejelentkezését a TV2 műsorában Németh Lajos. A meteorológus felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes kihasználni a mai napot a strandolásra, mert hétvégén nem lesz kegyes az időjárás. Ahogyan ő fogalmaz: viharos idővel búcsúzik az idei nyár.

Ez a front egy elég erős, markáns hidegfront, ezért sok felhővel jár. És a front mozgása nem gyors, ezért azokon a területeken, ahol tartósan erősen felhős lesz az ég - ilyen lesz holnap az ország nyugati része, ahol napsütésben nem nagyon bízhatnak - ott 19-20 foknál nem lesz melegebb. Ugyanakkor a keleti megyékben ebből még semmit nem fognak érezni, 32-33 fokos kánikula marad. Ez a kontraszt meglesz vasárnap is, 30 fok közeli hőmérséklet lesz például az ország keleti vidékein. Ugyanakkor az említett 19 fok az még kismiska ahhoz képest, ami vasárnap vár a Sopron környékén, Alpokalján élőkre vár, ott 16-17 foknál nem lesz melegebb. Az ősz kopogtat, illetve ajtóstul berohan az ősz."