Patkányok pusztítanak Zuglóban, nem elég gyors az irtás

patkány Budapest irtás Zugló Invázió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kánikula miatt extrém módon elszaporodtak a patkányok Budapest egyes részein. Az irtásra sokat kell várni, többen fizetős céget keresnek az ingyenes irtás helyett. 

"Bár már kétszer is voltak itt irtani, még mindig rengeteg a patkány" - mondta a Ripostnak Molnár Vanda békásmegyeri édesanya, aki gyermekét szeretné megóvni a patkányoktól. Mindennap betemeti a házuk felé eső patkánylyukakat, de már belefáradt.

Ellepték a patkányok Zuglót Forrás: Shutterstock

A lap megtudta, hogy a Budapest más cégre bízta az irtást, így amíg a régi cég már nem irtott, az új pedig még nem, a patkányok elszaporodtak. Az új vállalat, a RNBH Konzorcium vezetője, Reisinger Mátyás elmondta, hogy kerületenként naponta 5-6 bejelentés érkezik hozzájuk, így a tervezettnél jóval többel, 8-10 autóval irtják a patkányokat. De a várakozási idő még így is hosszabb, mint a szerződésben ígért 24 óra.

"Az elmaradást már pótoltuk, de a helyzet valóban súlyos. A legtöbb patkányt Zuglóból jelentik, egyelőre nem tudjuk, miért. A nagy meleg és a csapadékos időjárás kedvez a patkányok szaporodási kedvének. Budapesten csökkent a csatornába kerülő víz mennyisége, emiatt is több a száraz rész a csatornában, ami jó élőhelyet biztosít a rágcsálóknak. A harmadik ok, hogy sokan a csatornába öntik az ételmaradékot" - mondta Reisinger Mátyás.

A Ripost szerint sokan nem várnak, fizetős céget bíznak meg az irtással.

Eldőlt: Puzsér Róbertet kirúgták a Hír TV-tőlhttp://www.life.hu/news/20180829-eldolt-puzser-robertet-kirugtak-a-hir-tvtol.htmlElbocsátották a Hír TV-től Puzsér Róbertet, a műsorvezető ezt Facebook-oldalán jelentette be. Azt is elárulta, hogy folytatná-e műsorát, a Sznobjektívet máshol. NewsOrigoÚgy gondolta, kanapéjában lakik az ördög, ezért felgyújtottahttp://www.life.hu/news/20180829-ugy-gondolta-kanapejaban-lakik-az-ordog-ezert-felgyujtotta.htmlMeg volt róla győződve a Louisianában élő JoLynn Winn, hogy maga az ördög lakik a kanapéjában. Úgy gondolta, kiűzésének az a legjobb módja, ha felgyújtja a bútordarabot, ám eloltani már nem tudta. NewsOrrát és füleit is levágta a kolumbiai férfi, hogy egy koponyára hasonlítson (18+)http://www.life.hu/news/20180829-orrat-es-fuleit-is-levagta-a-kolumbiai-ferfi-hogy-egy-koponyara-hasonlitson-18.htmlGyermekkora óta rajongott a koponyákért a 22 éves kolumbiai Eric Yeiner Hincapié Ramírez. Mindent elkövet azért, hogy minél inkább hasonlítson egyre, ezért orrát és füleit is levágta. News--A pestis és a lépfene is előkerülhet a jégtáblák olvadásávalhttp://www.life.hu/news/20180829-a-pestis-es-a-lepfene-is-elokerulhet-a-jegtablak-olvadasaval-klimavaltozas.htmlA klímaváltozás során olyan kórokozók olvadhatnak ki a jégtáblákból, mint például a pestis vagy épp a lépfene. NewsOrigoGázolt a metró a Corvin-negyednélhttp://www.life.hu/news/20180829-gazolt-a-metro-a-corvin-negyednel-baleset.htmlEmbert gázolt a metró Budapest VIII. kerületében, a Corvin-negyed állomáson. A Kőbánya-Kispest felé vezető oldalon történt a baleset. NewsFizetése százszorosát kapta egy dolgozó Ausztráliában, nem mindennapi dolgot tett velehttp://www.life.hu/news/20180829-fizetese-szazszorosat-kapta-egy-dolgozo-ausztraliaban-nem-mindennapi-dolgot-tett-vele.htmlAdatbeviteli hiba miatt fizetése százszorosát utalták egy Észak-Ausztráliában élő dolgozónak. A férfi hihetetlen dolgot tett, visszautalta az összeget, ami 4 heti utánajárásába került. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.