Van, aki meghatározott rendszer szerint tartja az élelmiszereket a hűtőszerkénybe, de olyan is akad, aki hektikusan pakol: mindent oda, ahol épp van hely. Az élelmiszerbiztonsági szakember azonban most elmondja, mi a helyes. 

Az ajtó a hűtő legmelegebb pontja, hiszen sokszor nyitogatjuk, tejterméket oda nem teszünk - hangzik sokunk fülébe az örökbecsűnek tűnő intelem. Michele Bosevski Ausztrál Élelmiszerbiztonsági Intézet munkatársa a Dailyamilnek most elmondta, valójában melyik élelmiszert melyik polcra kell pakolni.

Felső polc

A szakértő szerint a felső polcon mindig a maradékokat és a főtt ételeket tartjuk, ne tegyük őket a nyers ételek mellé annak érdekében, hogy elkerüljük a keresztszennyeződést. 

"A legtöbben a tojásokat az ajtóban szeretik tárolni, ám ezeknek mindig hidegnek kell lenniük. A hűtő középső polca a legidálisabb" - mondja Bosevski.

Alsó polc

Az alsó polcot olyan húsok számára kell fenntartani, mint a csirke, a bárány vagy például a halak. Mindent tartsunk zárt csomagolásban azért hogy elkerüljük a szivárgást. 

Nem mindegy, mit hová teszünk a hűtőszekrénybenForrás: Thinkstock

Ajtó

Bármilyen meglepő, az Élelmiszerbiztonsági Intézet munkatársa azt javasolja, hogy a tejet és más tejtermékeket is nyugodtan tartsunk a hűtőszekrény ajtajában annak ellenére, hogy valóban ez a készülék legmelegebb pontja.

Rekeszek

Amennyiben két kihúzható rekesze is van a hűtőnknek, az egyikbe tegyük a zöldségeket, a másikba a gyümölcsöket. Ha csak egy van, keverhetjük őket. Egy azonban fontos: almát ne tegyünk a többi zöldség és gyümölcs mellé, hisze etiléngázt bocsájtanak ki, amely beindítja a többiek érési és romlási folyamatait.