A Szenzációs négyes nem csak nem nyerte el a nézők tetszését, hanem egyenesen károsnak ítélte azt a Fiatal Családok Klubja: bejelentést tettek az NMHH-nál.

A Szenzációs négyes első adása finoman szólva sem nyerte el a nézők tetszését, szinte egy olyan produkció sem volt, amely pozitív kritikát kapott volna. „Szánalmas, nézhetetlen, gagyi műsor" – ilyen és ehhez hasonló hozzászólások érkeztek a közönségtől a show Facebook-oldalán, és mint kiderült, az egyik produkció miatt még a hatóságnál is bejelentést tettek.

Ezzel a produkcióval volt a legnagyobb bajForrás: RTL Klub

Ez pedig nem más, mint a meztelenkedős bemutató, amely során ÉNB Lali és Szabó Sinom törölközővel és egyéb tárgyakkal takarták el intim testrészeiket, ezt leszámítva azonban meztelenek voltak a színpadon. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál tettek bejelentést a produkció miatt, Fiatal Családosok Klubja a kifogásolók között volt. Álláspontjuk szerint vasárnap fő műsor időben olyan tartalmat sugárzott a televízió, amely súlyos károkat okozhat gyermekeink szellemi és erkölcsi fejlődésében.

A Bors megkereste az NMHH-t, akik közölték, valóban érkezett bejelentés."A hivatkozott műsorszám kapcsán eddig egy hivatalos bejelentés érkezett, illetve egy lakossági panasz a hatóság ügyfélszolgálatához. A bejelentésben foglaltak vizsgálata megkezdődött, bővebb tájékoztatást az ügyben azonban csak annak lezárása után fogunk tudni adni. Általánosságban, jelen ügytől függetlenül tájékoztatjuk, hogy jogsértés megállapítása esetén a lehetséges jogkövetkezmény formáját, mértékét a hatóság minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az adott ügy összes körülményét figyelembe véve, alaposan megvizsgálva állapítja meg. Végül azt is fontos megjegyezni, hogy a televízióműsorok korhatár-besorolását maguk a médiaszolgáltatók végzik. A Médiatanács klasszifikációs – azaz a helyes besorolást megkönnyítő – ajánlása segíti ezt a munkát, illetve ha a szolgáltatók kérik, hatósági eljárás keretében előzetesen be is sorolja az adott műsorszámot a megfelelő kategóriába. A szolgáltató ezt jelen esetben nem kérte előre" - tájékoztatta a lapot az NMHH. A csatorna szerint azonban ez a produkció belefér a 12-es korhatár-besorolásba. "Az ilyen jellegű táncos paródia népszerű eleme a szórakoztató műsoroknak. A Szenzációs négyes című show 12-es karikával futott és ez alkalommal a műsor előre rögzített volt. Így a készítők gondoskodtak róla, hogy ez a produkció csak humoros elem legyen és véletlenül se látszódjék semmi olyan, ami nem fér bele ebbe a kategóriába" - mondta a csatorna.