Közüzemi csalás miatt indult eljárás Lagzi Lajcsi ellen évekkel ezelőtt, a büntetőperben nagy szerepet kaptak azok a szakemberek, akikkel a zenész együtt dolgozott az elmúlt években. Köztük a vízszerelő, vagyis a hatodrendű vádlott, aki tragikus módon a kórházi kezelése alatt életét vesztette. Lajcsi szerint ő ennek a pernek az első halálos áldozata. 

Lagzi Lajcsit közüzemi csalással vádolják, amely miatt előzetes letartóztatásban is volt a zenész. Az ügynek még messze nincsen vége,de máris egy tragédia övezi. Az ügy hatodrendű vádlottja, akinek nagy szerepe lett volna Lajcsi ártatlanságának bizonyításában a kórházi kezelése alatt elhunyt. C. Gábor vízszerelő hosszú évek óta dolgozott együtt a zenésszel, így Lajcsi egy barátot vesztett el, valamint reményt is. 

Lagz Lajcsi elvesztette barátját, ezzel együtt azt az embert, aki az ártatlanságát bizonyíthatta volna"Forrás: TV2 "

"Mélyen megrázott a halála, és természetesen elmentem a temetésére. Gabi bácsi az egész családom számára olyan volt, mintha a rokonságunkhoz tartozott volna. Szegénynek az élettől is elment a kedve, miután a szégyenpadra került, és ez igencsak közrejátszott abban, hogy elvitte őt a betegség. Ez az ügy családokat tesz tönkre, ártatlanokat sodor a tragédia szélére. Ezeknek az embereknek az a bűnük, hogy megbízásokat kaptak tőlem és csöpögő csapokat szereltek. Négy éve még egészségesek voltak, majd ebbe a méltatlan helyzetbe kerültek" - mondta Lajcsi a Blikknek. "Gabi bácsinak nagy szerepe lett volna az ártatlanságom bizonyításában" - tette hozzá a zenész, aki még egy segítőjéért izgulhat. A lakatosmunkákat végző Jánosnál is nagyon súlyos betegséget állapítottak meg, ő az ügy hetedrendű vádlottja. 

gy hallottam, nincs jól. Aggódom érte, mert akárcsak Gabi bácsi, János is egy büntetlen előéletű, jóravaló ember, aki ezzel a borzalmas stresszel nem tudott mit kezdeni. Nehezebb dolgunk lesz, de erről nem szívesen beszélek, mert lelkileg még nem tudom hova tenni ezt a gyászos helyzetet. Ha az egészsége engedte volna, Gabi bácsi kiállt volna mellettem, többek között ő is tudta volna igazolni az ártatlanságomat és mások ártatlanságát is az ügyben, de még most is azt hallom, ahogy panaszosan azt mondta: „Lajoskám, hogy kerültem én ide?" Ő ennek a pernek az első halálos áldozata!" - mondta Lajcsi.