Az egyetlen dolog, amiben akadályozhatja a fűző, az a futás, egyébként minden tevékenységhez tökéletes - állítja Sarah Vaeth, akinek derékbősége mindössze 40 centi.

Általában 18 inch, de olykor 16 inchre is összehúzza derekát Sarah Vaeth. Centiméterben ez 40 centi körüli méretet jelent. Az Oregon államban élő nő azt mondja, semmiben sem akadályozza őt a mindennapjaiban. 

"Napközben egy keskenyebb fazont viselek, amely lehetővé teszi számomra a legnagyobb mobilitást. Elvégzem a kerti munkákat, takarítom a házat. Az egyetlen dolog, amit nem tudok fűzőben végezni, az a futás, akkor nem viselem" - mondta a Daily StarnakSarah, aki egy négyéves kislány édesanyja. 

A régi idők divatját idéző ruhadarabot azért kezdte viselni, hogy javítson testtartásán, ám rájött, hogy más előnyei is vannak. Gyűjteménye 14 darabra rúg, van néhány vintage fűzője, amelyek 100 ezer forint körüli összegbe kerültek, de a mindennapi viseletre szánt darabokra nem költ többet 30 ezer forintnak megfelelő összegnél. 

"Nagyjából napi 16-20 órát viselek fűzőt, de van, hogy abban is alszom. Ekkor napi 24 órát hordom" - monta az asszony. Hozzátette: negatív változásként érzékeli testében, hogy kisebb lett a tüdőkapacitása, mióta fűzőt visel.