Mindenkivel előfordul, hogy elfelejti a jelszavát még akkor is, ha az egyszerű. Az ugyanis, hogy eszünkbe jut-e nem a bonyolultságától függ.

Ki gondolta volna, hogy mára a jelszavak körül forog majd az életünk? Manapság már sokan a munkájukat sem tudják elvégezni, ha nem emlékeznek a jelszavukra, de az átutaláshoz, számlafizetéshez is szükségesek. Éppen ezért nem csak az fontos, hogy ne legyen könnyen feltörhető, hanem az is, hogy megjegyezzük őket.

Kiderült, mely jelszavakat felejtjük el a leggyakrabban"Forrás: Thinkstock "

„A weboldalak nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a felhasználókat figyelmeztessék, a jelszavuk erős, vagy gyenge, de nem segítik az emberek abban, hogy emlékezzenek is a megadott jelszóra"mondta Janne Lindqvist professzor. Megállapították, hogy a nem gyakran használt jelszavak felejtődnek el, függetlenül attól, hogy azok nehezek voltak, vagy könnyűek, erre is keresik a megoldást a professzorok. „A modellünk segíthet a jelszavak memorizálhatóságának előrejelzésében, tehát előre megjósolható, hogy az emberek emlékeznek-e majd rájuk. Valamint olyan rendszerre van szükség, amely a gyakori bejelentkezésre ösztönzi az embereket" – tette hozzá a professzor.