Végre sor került Lagzi Lajcsi tárgyalására, melyben közüzemi csalással vádolják. A zenész vallomásában azonban megnevezte azokat az embereket, akik szerinte elkövették a bűncselekményeket.

Galambos Lajost közüzemi csalással vádolják, ám a tárgyaláson igyekezett cáfolni az ellene felhozottakat. Vallomásában meg is nevezte azokat az embereket, akik szerinte elkövették a bűncselekményt. 

Galambos Lajos a Budaörsi Járásbíróságon 2017 június 7-én.Fotó: Szabó Gábor - Origo

"2013. évben a tatai brigádot bíztam meg több munkával, egy F. Imre nevű romániai vállalkozó vezetésével. Egy rönkházban szállásoltam el őket, és én nem felügyeltem azt, hogy mit csináltak és hogy hogyan. Később elszámolási vitám alakult ki velük, magasabb összeget kértek, mint a megállapodásunk, többek között egy kazánt is el akartak velem számolni, én pedig megtudtam, hogy az általam Tatán bérelt és albérletbe adott ingatlanok valamelyikéből eltűnt egy ugyanilyen készülék, és azt újra el akarták adni nekem. Azt nem sejtettem, hogy nem csak a gázkazánt lopták el, és azt akarták eladni nekem, hanem még a gázvezetéket is megfúrhatták. Sajnos az kiderült, hogy a fűtőberendezést arra használták, hogy az egyik szobában naposcsibét és kacsát neveljenek. Ehhez kellett nekik az állandó magas hőmérsékletet. Végül több kárt okoztak nekem, mint hasznot, mivel az épületet is lelakták" - ismertette a bíró a zenész vallomását. A Ripostállítása szerint Lagzi Lajcsi kisebb részben a vízlopással is ugyanezt a brigádot gyanúsítja.