Ádám Tamás nem tudott könnyen belenyogodni abba, hogy nyugdíjasként már nincs annyi munkája. Félt, hogy így nem segítheti családját. 

Tragikus körülmények között, mindössze 66 évesen távozott az élők sorából Ádám Tamás, akit a legtöbben a Família Kft. Szép Károlyaként ismernek. A színész nyugdíjasként nem élvezte a sok szabadidejét, ő inkább dolgozni szeretett volna. Erről beszélgetett is az interneten Szögi Csaba táncművész-koreográfussal, aki később meg is osztott egyet-kettőt a levelezésükből. 

Ádám Tamás a színpadon akart lenniForrás: MTI/Kallos Bea

"Hosszasan leveleztünk vele, szó volt több mindenről is, szakmáról, feladatokról és a jövőbeli terveiről. Nagyrészt arról írt, hogy mivel nyugdíjas, rengeteg szabadideje lett, amit szívesen töltene ki, és hogy aggódik, mivel egyáltalán nem halmozzák el színházi feladatokkal" - mondta a Blikknek a művész, aki azért tette nyilvánossá a levélrészeleteket, hogy mindenki lássa, Ádám Tamás nagyon elhivatott ember volt. Félt, hogy nem tudja majd segíteni a családját, illetve arra is kitért, hogy amíg aktív volt, nem épített ki megfelelő kapcsolati tőkét, amit már megbánt. Szóba került, hogy ha tudok, segítsek neki munkát találni, ám erre már nem kerülhetett sor. Nagyon elkeserít a halála, csupa szív, különleges és tehetséges ember volt, akivel mindig remekül lehetett együtt dolgozni, és jó volt a barátjának lenni" - tette hozzá Szögi Csaba. Kárász Zénó is hasonlóan vélekedett, szerinte is a munka hiánya törte meg a színészt