Öt éve keresik a soroksári gyilkosság elkövetőjét, ám úgy tűnik, végre sikerült megtalálni. A gyilkos egy másik ügy miatt elfogásakor már rég börtönben ült, így lehet, hogy vele együtt fontos bizonyítékot is rég lefoglaltak. 

Elfogták a soroksári gyilkosság gyanúsítottját, a férfi, vagyis R. Szilveszter DNS-e megegyezik a holttesten találtéval. A feltételezett elkövető elfogásakor már börtönben volt egy másik ügy miatt, és könnyen lehet, hogy vele együtt a soroksári gyilkosság egy fontos bizonyítéka is a hatóságok előtt van már évek óta. Betörésért és lopásért tartóztatták le öt évvel ezelőtt, akkor a rendőrök négy mobiltelefont és három SIM-kártyát találtak a férfinál. Ez azért fontos, mert a meggyilkolt soroksári édesanya, Krisztina készülékét nem találták meg a rendőrök, azt az elkövető magával vihette. Lehet, hogy az egyik Szilveszternél talált telefon igazából Krisztiáné.

Öt éve gyilkolták meg Gyurik Krisztinát.Forrás: Bors/Fejér Bálint


"Megerősíthetem, hogy védencem börtönbe vonulásakor négy telefonkészülék került letétbe. Még nem beszéltem vele arról, hogy ezek között van-e az áldozaté is" - mondta a Blikknek dr. Lichy József, R. Szilveszter ügyvédje.