Galambos Lajost és társát 30 milliós víz-, gáz- és áramlopással vádolja az ügyészség. A zenész és ügyvédje mesélt az elhúzódó nyomozás állásáról, a vádpontokról, és hogy mi eredményezte az előzetes letartóztatást. 

Galambos Lajost közüzemi csalással vádolják, ő és ügyvédje a Mokkában nyilatkoztak az ügyről. "Összesen öt vádpont van a vádiratban, különböző fogyasztási helyeken, különböző közműszolgáltatók sérelmére elkövetett közműlopások. Illetve, az egyik vádpont az ezzel összefüggésben egy vesztegetési vád.

Igazából a vesztegetési vád az, ami a büntetőszempontból izgalmas. Magas a büntetési tétele, gyakorlatilag ez okozta az előzetes letartóztatást, ami önmagában egy komoly kérdést vet fel. Ezt komolyan feszegetni is fogom a tárgyaláson, ennek elrendelésének okai, körülményei, tisztán látszik a nyomozás lezárását követően, hogy nem álltak fenn a feltételei. Ami sokkal fontosabb ennél, az első igazi érdemi tárgyalás csütörtökön volt" – mondta az ügyvéd, mivel csak mostanra sikerült áttekinteni az összes anyagot: 44 ezer oldalnyi volt a bűnjel, melyet egyenként szkennelt be a bíróság, így küldték át a védelemnek.

Galambos Lajos és ügyvédje nagyon bizakodó"Fotó: Szabó Gábor - Origo "

Én végre elmondhattam a saját állításaimat. Én sorról sorra, mondatról mondatra cáfoltam a vádiratot. (...) Amikor letartóztattak, akkor elmondtam, hogy ezt a házat használták, volt egy hosszú felújítás, több hónapos. Mi megadtuk az elérhetőségét annak a vállalkozónak, és a bíróság fog arról dönteni, hogy beidézi, vagy nem. Remélem, hogy igen" – mondta Galambos Lajos, az ügyvédje pedig hozzátette, ez nem egy légből kapott állítás, erre adattény felmerült, ám a nyomozók ennek nem jártak utána, ez pedig az ügyvéd álláspontja szerint mulasztás. Hozzátette, hogy nagyon bizakodó. „A vádirathoz csatolt bizonyítási eszközök egy része alkalmatlan, másrészrőlaz a bizonyítás, amit folytattak, álláspontom szerint döntően törvényellenes" – tette hozzá az ügyvéd.