Kannabisztesztelői állasokat hirdettek meg Kanadában

Forrás: AFP/Lars Hagberg -
kannabisz marihuána állás kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kannabisztesztelők számára hirdetett állást egy kanadai cég, az álláshirdetés valódi rohamot idézett elő.

Több mint 500-an jelentkeztek a hat meghirdetett helyre, ami "enyhe pánikot" okozott az Ahlot nevű cégnél - közölte Greg Pantelic cégvezető - írja az MTI.

Kanadában október 17-től legalizálják a kannabiszfogyasztást. Az Ahlot álláshirdetése olyan felnőtt kanadaiaknak szólt, akik óránként 50 kanadai dollárért (10 600 forintért) tesztelnék "a legjobbat, amit kanadai termesztők kínálhatnak". Az Ahlot maga nem termeszt kannabiszt, hanem azokról a különböző termékekről informálná a használókat, melyek október közepén piacra kerülnek.

A kannabisztesztelőknek a közösségi oldalakon kell írniuk tapasztalataikról, illetve reklámvideókban és céges rendezvényeken kell megjelenniük.

Sokan szerettek volna kannabisztesztelők lenni Forrás: AFP/Lars Hagberg

A 18 év feletti kanadai állampolgároknak - bizonyos tagállamokban 19 év felett - a jövőben megengedett lesz, hogy négy bokrot termesszenek saját otthonában személyes használatra. Rendelésenként vagy üzletekben alkalmanként egy gramm szárított kendert vásárolhatnak 10 kanadai dollárért (2100 forintért) és 30 grammban korlátozzák a személyesen legálisan birtokolható mennyiséget.

Szabályozni fogják a termesztés és az árusítás körülményeit, és büntetni fogják azokat, akik kiskorúaknak adnak el marihuánát.

A könnyűdrog legalizálása Justin Trudeau egyik legfontosabb kampányígérete volt. A kanadai kormány szerint a marihuána árusításának és fogyasztásának a törvényesítése az egyetlen mód arra, hogy felszámolják a többmilliárd dolláros illegális marihuána-üzletágat, amelyet jelenleg szervezett bűnözői csoportok tartanak kézben. A legalizálás bírálói viszont amiatt aggódnak, hogy a szervezett bűnözés a marihuánatörvényesített piacára is beszivároghat majd.

Németh Lajos: a nyárias idő idén már nem tér visszahttp://www.life.hu/news/20180920-nemeth-lajos-a-nyarias-ido-iden-mar-nem-ter-vissza.htmlNémeth Lajosnak nincsenek jó hírei, hétvégén megérkezik az ősz, és a nyárias időnek erre az évre búcsút inthetünk. News--Soroksári gyilkosság: Krisztina élettért folytatott küzdelme miatt lehet DNS-minta a gyilkostólhttp://www.life.hu/news/20180920-soroksari-gyilkossag-krisztina-elettert-folytatott-kuzdelme-miatt-lehet-dns-minta-a-gyilkostol.htmlA soroksári gyilkosságnak öt év után lett gyanúsítottja, bár a feltételezett elkövető nem tett vallomást, enélkül is bizonyítható a gyilkosság, amennyiben egyeznek a DNS-minták. A gyilkosság helyszínén ugyanis találtak az elkövető véréből, amely Krisztina harcias küzdelmének köszönhető. News--Holttestet találtak Budapest XV. kerületébenhttp://www.life.hu/news/20180920-holttestet-talaltak-budapest-xv-keruleteben.htmlHolttestet találtak az egyik budapesti bevásárlóközpont mögött, a XV. kerületben. NewsOrigoMegszólalt a soroksári futónő özvegye: le akarja zárni ezt a tragédiáthttp://www.life.hu/news/20180920-megszolalt-a-soroksari-futono-ozvegye-le-akarja-zarni-ezt-a-tragediat.htmlNem reménykedtek már a meggyilkolt soroksári futónő családtagjai abban, hogy meglesz a gyilkos, de most végleg lezárhatják ezt a tragédiát, hiszen van gyanúsított. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoMagyar lányok Facebookját törte fel a hekker: meztelen képekre utazhatotthttp://www.life.hu/news/20180920-magyar-lanyok-facebookjat-torte-fel-a-hekker-meztelen-kepekre-utazhatott.htmlÖsszesen 133 magyar lány esett áldozatul egy hekkernek, aki lehető legegyszerűbb módon szerezte meg áldozatai bejelentkezési adatait: elkérte tőlük. NewsOrigoJön a hidegfront: sok eső várhatóhttp://www.life.hu/news/20180920-jon-a-hidegfront-sok-eso-varhato-elorejelzes-idojaras.htmlMár nem sokáig lesz jóidő. NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.