Elfogták a soroksári gyilkossággal gyanúsítható férfit, aki annak ellenére nem tett még vallomást, hogy egyre több ellene a bizonyíték: most egy újabbat találtak. 

A soroksári gyilkosságnak öt évvel az eset után lett gyanúsítottja. A kocogó édesanya megölésével egy bizonyos R. Szilvesztert vádolnak, aki nem tett még vallomást, pedig DNS-ét megtalálták a nő testén. A férfi azzal védekezik, hogy a helyszínen volt az anya megtámadásánál, ám ő éppen segíteni próbált neki, így sérült meg, és került a vére az áldozatra. 

A feltételezett elkövetőnél találtak egy papírfecnitFotó: Polyák Attila - Origo

Újabb érdekes dolgot találtak azonban a lehetséges elkövetőnél a rendőrök. A Blikk információi szerint a férfi cellájában egy füzetből kitépett fecnire bukkantak, melyen az áldozat neve, és a gyilkosság dátuma szerepelt. "Amikor a védencemet meggyanúsították a Soroksáron történt gyilkosság elkövetésével, jegyzőkönyv készült a cellájában és a letétben lévő tárgyakról. Ezek között valóban volt egy összegyűrt lap, amelyen ezek az adatok voltak felírva. Ezen kívül találtak egy naplót, amelynek tartalmát azonban még én sem ismerem. A letétben pedig, ahol a bevonulásakor nála lévő dolgokat őrzik, a négy mobiltelefon mellett egy kötél is volt" – mondta el dr. Lichy József ügyvéd. Ez akár újabb bizonyíték is lehet azzal együtt, hogy feltehetőleg a nő telefonja volt a négy közül az egyik, melyet annak idején a gyanúsított bezárásakor lefoglaltak.