Természetesen a tanulás nagyon fontos, de az alábbi sztárok nem az iskolát választották, amikor döntésre került a sor. Ők a karriert helyezték előtérbe, és az álmaikat követték, ez viszont azzal járt, hogy nem fejezték be a tanulmányaikat. Cameron Diaz és Keanu Reeves is kilépett a suliból a munka kedvéért.

Keanu Reeves

Keanu ReevesForrás: AFP

A színész élete már fiatalon is meglehetősen hektikus volt: városból városba költözött és négy különböző középiskolában járt mielőtt 16 évesen kitették a szűrét egy művészeti suliból. Keanu Reeves pedig úgy döntött, nem próbálkozik tovább a tanulással, inkább teljes állásban dolgozni fog. Mivel 9 éves kora óta színészkedett, számára ez a döntés nem volt annyira rizikós.

Cameron Diaz

Cameron DiazForrás: Steve Jennings / Getty Images North America / AFP

A színésznő a középiskolában is mert nagyot álmodni, és úgy érezte, az intézmény csak hátráltatja vágyai teljesítésében. Ezért döntött úgy 16 évesen, hogy abbahagyja a tanulmányait, és csak a modellkedésre koncentrál. Első komoly szerepei is ezért találhatták meg, hiszen a kapcsolatai, melyeket a modellkedéssel töltött évek alatt szerzett, talán sosem sikerült volna színésznőként befutnia.

Daniel Radcliffe

Daniel RadcliffeForrás: AFP/Dominique Faget

Nem meglepő, hogy Daniel Radcliffe végül az iskola helyett a színészetet választotta, hiszen szinte a szemünk előtt nőtt fel. A Harry Potter filmekben még kisgyerekként kezdett, de szinte felnőtt volt, amikor végzett a varázslóvilággal. Mivel egyre több megjelenése és lehetősége volt úgy döntött, kilép az iskolából, hogy a munkákra koncentrálhasson.

Johnny Depp

Johnny DeppForrás: WireImage/2016 Karwai Tang/Karwai Tang

Fiatalon megízlelte a sikert Johnny Depp, ugyan akkor még zenészként. Mindössze 15 évesen a karrier lehetőségéért kilépett az iskolából, és amikor tényleg beindult a zenekaruk, Floridából Los Angelesbe költöztek. Itt találkozott Johnny Depp Nicolas Cage-dzsel, aki segített a fiatalnak megszerezni néhány színészi munkát, ennek eredménye lett egy szerep a Rémálom az Elm utcában című horrorban.

Tom Cruise

Tom CruiseForrás: AFP

A fiatal Tom Cruise pap akart lenni, de nem sokáig tartott ki elképzelése mellett. A papneveldében eltöltött egy év után valahogy a színészet felé fordult, és ott is hagyta az iskolát. New Yorkba költözött, és Hollywood egyik legjelentősebb színészévé vált. Bár azt már tudjuk, hogy a vallás iránti lelkesedése nem csillapodott, csak már egy jó ideje a szcientológia híve és terjesztője.