Állítólag kétszer is megerőszakolta egy este alatt a Sigur Rós dobosa, Orri Páll Dýrason áldozatát. A zenész tagadja a vádakat, és kilépett a zenekarból. 

Meghan Boyd Los Angeles-i művész azzal vádolta meg a Sigur Rós dobosát, Orri Páll Dýrasont, hogy kétszer is megerőszakolta még 2013-ban. Az Instagram-oldalt, amelyen megtette bejelentését azóta eltávolították. A nő egy bárban találkozott a zenésszel, majd nála aludt, ekkor történt az erőszak. Meghan azt hangsúlyozta, a férfi álmában mászott rá és azért nem menekült el az erőszak után, mert részeg volt, és kimerült, valamint sokkolták a történtek. Azt írta, azért hallgatott eddig, mert úgy gondolta, senki nem hisz majd neki.

Kilépett a zenekarból a vádak miattForrás: AFP/Maximilien Lamy

Orri Páll Dýrason a Facebook-oldalán reagált a vádakra, természetesen tagadja a híreket. Megköszönte azonban barátainak és családjának a támogatást. Bejelentette ugyanakkor azt is, hogy a helyzet súlyossága miatt távozik a zenekarból. „Nehéz döntés volt a számomra, de nem hagyhatom, hogy ezek a komoly állítások befolyásolják a zenekart, és azt a munkát, amit az elmúlt években végeztek" – írta a dobos, és leszögezte, mindent megtesz, ami tőle telik, hogy tisztázza magát.