Orri Páll Dýrason nemi erőszak metoo Meghan Boyd dobos Sigur Rós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állítólag kétszer is megerőszakolta egy este alatt a Sigur Rós dobosa, Orri Páll Dýrason áldozatát. A zenész tagadja a vádakat, és kilépett a zenekarból. 

Meghan Boyd Los Angeles-i művész azzal vádolta meg a Sigur Rós dobosát, Orri Páll Dýrasont, hogy kétszer is megerőszakolta még 2013-ban. Az Instagram-oldalt, amelyen megtette bejelentését azóta eltávolították. A nő egy bárban találkozott a zenésszel, majd nála aludt, ekkor történt az erőszak. Meghan azt hangsúlyozta, a férfi álmában mászott rá és azért nem menekült el az erőszak után, mert részeg volt, és kimerült, valamint sokkolták a történtek. Azt írta, azért hallgatott eddig, mert úgy gondolta, senki nem hisz majd neki.

Kilépett a zenekarból a vádak miatt Forrás: AFP/Maximilien Lamy

Orri Páll Dýrason a Facebook-oldalán reagált a vádakra, természetesen tagadja a híreket. Megköszönte azonban barátainak és családjának a támogatást. Bejelentette ugyanakkor azt is, hogy a helyzet súlyossága miatt távozik a zenekarból. „Nehéz döntés volt a számomra, de nem hagyhatom, hogy ezek a komoly állítások befolyásolják a zenekart, és azt a munkát, amit az elmúlt években végeztek" – írta a dobos, és leszögezte, mindent megtesz, ami tőle telik, hogy tisztázza magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.