Felújítás miatt bezár a Déli pályaudvar október 4. szerdától október 17-ig. Íme a legfontosabb tudnivalók a közlekedéssel kapcsolatban. 

Halaszthatatlan karbantartási munkálatokra kerül sor a Déli pályaudvar területén, ezért szerdától október 17-ig lezárják a területet. A vonatközlekedés szünetel ez idő alatt. 

A Portfolio.hu cikkében olvashatjuk, hogy leginkább a Budapest-Déli-Tatabánya-Győr, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul.

Jó időre lezárják a Déli pályaudvartForrás: MTI/H. Szabó Sándor

A MÁV-START és BKK egyeztettek arról, hogy az M4-es metró sűrűbben közlekedik majd annak érdekében, hogy könnyebbé tegyék a Keleti pályaudvar és a Kelenföld közötti közlekedést. Azt ajánlják, hogy indulás előtt tervezzék meg online, valós időben az útvonalat, hogy ne érjen senkit kellemetlen meglepetés. A BKK járatain a vasúti menetjegyek nem érvényesek, ám a MÁV-START a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti szakaszra ezeket megtéríti. 

A módosított menetrendek megtalálhatók a MÁV honlapján a vágányzári hírek menüpont alatt. 

A jegypénztár nyitvatartására is érdemes lesz figyelni, ugyanis a Déli pályaudvaron már október 3-án este 8 órától szünetel a jegyértékesítés egészen október 18. este 6 óráig. Október 3-án este 8 órától éjfélig, valamint 18-án éjszaka, reggel 6-ig a menetjegyvásárlás a jegykiadó automatákból biztosított - írja a Portfolio.