20 éve már annak, hogy Diana hercegnő életét vesztette a párizsi Alma lalagútban történt szörnyű balesetben. A királyi családról, és a történtekről azóta több könyv is megjelent, egy új mű szerzője azonban most előkerített egy fütanút, aki hallotta, hogyan reagált a királynő, mikor tudomást szerezett menye haláláról - írja a Sunday Express.

A királyi család egyik életrajzi könyvét készítő Ingrid Seward egy szemtanúra hivatkozva arról számolt be, hogy a királynő a következőket kiáltotta, mikor közölték vele, hogy Diana hercegnő elhunyt: "Biztos, hogy valaki megolajozta a fékeket!"  A beszámoló szerint II. Erzsébet sokkot kapott a tragédia hallatán. Megjegyzése azonban a szerző szerint ez a megjegyzsé kapcsolatuk rendkívüliségére utal, amire a könyvben is kitér.

A királynő sokkot kapott, mikor Diana halálhíréről értesültForrás: Getty Images, AFP

A szerző szerint a királynő és Diana viszonya folyton változott. Megismerkedésükkor a fiatal Diana nagyon jó benyomást tette a királynőre, ami később, az esküvő után megváltozott. A királynő nem örült annak, hogy Diana népszerűsége miatt a sajtó sokkal élénkebben érdeklődött a királyi család után, és amikor csak tehette, igyekezett elvonni a média érdeklődését fia családájáról.