Az utóbbi napokban többen is látták a "magyar madárpókként" is ismert szongáriai cselőpókot. Méretétől mindenki megriad, aki csak találkozik vele. Védett állat, így nem szabad megölni, ám megfogni sem ajánlott, csípése ugyanis fájdalmas. 

Ijesztő látványt nyújthat a védett állatnak számító, "magyar madárpókként" is emlegetett szongáriai cselőpók. A Ripost cikke szerint az utóbbi napokban többen is láttak egy-egy példányt. Várpalotán például egy édesanyának volt annyi lélekjelenléte, hogy dobozba tegye és kivigye, más lapáttal rakta ki a lakásból. 

Felmerül a kérdés, hogy mit keresnek a földbe vájt lyukakban élő állatok a lakásokban. A lap megkereste az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogóját, Both Zoltánt.

"Az elmúlt napokban túl csípősek voltak a hajnalok, ezért most a hideg miatt melegebb helyeket kereshettek a portyázásra" - mondta a szakember. "A másik ok, hogy ilyenkor ősszel a hím példányok kóborlásba kezdenek, hogy felleljék nászra alkalmas párjukat" - folytatta. Hangsúlyozta: senki ne fogja meg őket kézzel, hiszen csípésük igen fájdalmas. 

Védett állatnak számít a szongáriai cselőpókForrás: Szabo Akos