Havas Henrik már hónapok óta nincsen képernyőn, de ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozott, csak egészen mással foglalkozott eddig: a magyar keresztapaként emlegetett Radnai Lászlóról írt könyvet. 

Havas Henrik zaklatási botránya óta nem látható a képernyőn, de ez nem azt jelenti, hogy nem munkálkodik. Az egykori műsorvezető még nem tett le arról, hogy újra képernyőre kerülhet, de addig is mással foglalta el magát. Hamarosan a boltok polcaira kerül az, amivel eddig foglalkozott: a magyar keresztapáról, azaz Radnai Lászlóról írt könyvet.

Havas Henrik könyvet írt Radnai LászlórólFotó: Zsigmond László/Life.hu

"Tudom, hogy nagyon erős a műsorvezetői mezőny, de talán valamilyen kábeltévében még lehetőséghez jutok" - mondta a Blikknek Havas a képernyőzésről, majd a könyvéről vallott. "Magyar Gyuri – akit sztárügyvédnek szoktak nevezni – felhívott, hogy megadhatja-e a telefonszámomat valakinek, aki könyvügyben szeretne velem tárgyalni. Találkoztam egy menedzserrel, aki azt mondta, könyvet kéne írnom Radnai Lászlóról, az emlékezetes kecskeméti maffiaper elsőrendű vádlottjáról. Pesten, egy pláza mélygarázsában a kocsimból átszálltam egy Volkswagen Transporterbe. A hátsó ülést befüggönyözték, aztán pár óra múlva egy erdő közepén szálltam ki. Halastó, kúria, illetve egy szobalány fogadott, aki németül kérdezte, mikor óhajtok vacsorázni. Aztán az asztalnál ott ült Radnai, majd péntek estétől hétfő reggelig mesélt. Radnai úr többször is elmondta nekem, hogy nem válaszol a kérdésemre, mert államtitokról van szó, így aztán senki ne számítson arra, hogy majd éppen én leszek az, aki óriási titkokat fecseg ki a könyvében. Egy érdekességet azért elárulhatok. Radnai 9 évig volt a szegedi Csillagban egy magánzárkában, napi egy órát sétálhatott, ráadásul pont a százhalombattai sorozatgyilkossal. Ő mesélte el Radnainak, hogy első áldozatának levágta a fejét, majd a koponyát, miután megfőzte, otthon feltette a szekrény tetejére" - árulta el Havas.