Számos híresség, köztük Neil Patrick Harris is bátorító üzenetet küldött Selma Blair amerikai színésznőnek, aki a hétvégén jelentette be, hogy szklerózis multiplexben szenved.

A 46 éves filmcsillag (Kegyetlen játékok, Pokolfajzat) szombaton egy Instagram-üzenetben számolt be gyógyíthatatlan betegségéről, amelyet a közelmúltban diagnosztizáltak. Néha elesik, elejt dolgokat, romlik a memóriája és az összerendezett mozgással is nehézségei vannak – írta őszintén. Ugyanakkor hozzáfűzte, nagyon hálás, hogy van munkája, a Netflix Another Life című sci-fi-sorozatát forgatja.

„Szeretlek, büszke vagyok rád és bármit megtennék érted” – írta Sarah Michelle Gellar (Kegyetlen játékok, Scooby Doo) a színésznő üzenetére válaszolva.
 

Selma Blair október elejénForrás: Valerie Macon / AFP


Neil Patrick Harris, az Így jártam anyátokkal tévésorozat sztárja pedig bátorságáért és becsületességéért dicsérte az állapotát nyíltan felvállaló Blairt.

„Mikor megosztod a lelki erődet, nemcsak másokat ajándékozol meg, hanem magadat is” – üzente kolléganője, Shannon Doherty.

Blair a posztjában felidézte, hogy régóta voltak bizonyos tünetei, de nem vette komolyan őket. Orvosai augusztusban állapították meg a betegségét.

A szklerózis multiplex a központi idegrendszer gyulladásos, autoimmun megbetegedése, amely jellemzően 20 és 40 éves kor között jelentkezik.