Feltételezések szerint a rendőrség hibázhatott akkor, amikor a meggyilkolt soroksári futónő mobiljának adatait nem vitték be a rendszerbe.

Mint arról beszámoltunk, egy negyvenéves, büntetését börtönben töltő férfit gyanúsítanak a 2013-as soroksári gyilkossággal, az áldozat, Krisztina telefonját ugyanis nemrég megtalálták R. Szilveszter cellájában. A Blikk azt írja, a rendőrség hibázhatott akkor, amikor a futónő mobiljának gyári számát nem regisztrálták a rendszerben, így ugyanis sokkal hamarabb megoldódhatott volna az ügy.

A lap szerint Krisztina férje hiába adta át még a nyomozás legelején a telefon papírjait a rendőrségnek, az illetékes rendőr nem vitte azt be a rendszerbe. Így amikor az R. Szilveszternél talált eszköz adatait vették fel, nem derült ki az azonosság.

Öt éve gyilkolták meg Gyurik KrisztinátForrás: Bors/Fejér Bálint

Miután kiderült számomra, hogy az áldozat telefonját találták meg védencem letétjében, azt hittem, Siófokon hibáztak, mert nem futtatták át a gyári számokat a központi nyilvántartásban. Múlt héten azonban bent jártam Szilveszternél a börtönben, és ő elmondta, hogy Siófokon szabályszerűen jártak el, csak éppen a gép semmit sem jelzett. Ebből arra következtetek, hogy Krisztina mobiljának adatai nem voltak rögzítve a rendőrségen. Nemcsak erről beszéltem az ügyfelemmel, abban is megállapodtunk, hogy továbbra sem tesz vallomást. Ha azonban bebizonyosodik, hogy valóban nála volt az áldozat telefonja, erre vonatkozólag beszélni akar a nyomozóknak” – árulta el dr. Lichy József ügyvéd.