Eljárás indul amiatt, hogy az Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság költségei sokkal többre rúgtak a tervezettnél. Erdei Zsolt nehéz helyzetbe kerülhet, ugyanis elnökként az ő aláírása szerepel minden papíron.

Mint arról már beszámoltunk, hatalmas veszteséggel zárta az Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokságot a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. Akkor még az elnök, Erdei Zsolt azt nyilatkozta, nincs nagy baj, már megtalálták a megoldást, most viszont már arról szólnak a hírek, hogy az egykori ökölvívó akár börtönbe is kerülhet, az elnökségi ülésen ugyanis különös dolgokra derült fény.

Zsolt akkor készült ki, amikor kiderült, hogy több elnökségi tag rendőrségi feljelentést akart tenni ellene" – mondta egy bennfentes. – „Tudni kell, hogy az elnök egy négyfős szakértői csapatot bízott meg az ifjúsági világbajnokság megszervezésével. Ám ez a menedzsment túlzott költekezésbe kezdett. A titokzatos négyes megbízási szerződéssel dolgozott, és állítólag ezzel párhuzamosan magánvállalkozói számlákat nyújtott be a rendezési költségek elszámolásáról."

Erdei Zsolt nagy bajba kerülhetFotó: Csudai Sándor - Origo

A bennfentes információi szerint az elnökségi ülésen részt vett egy könyvvizsgáló, aki szerint hűtlen kezelés, lopás, csalás és összeférhetetlenség bűntett gyanúja is fennáll. Erdei teljesen kikészült, állítólag azt üvöltötte, hogy ő nem tolvaj, és nem lopott el semmit.

A vb-rendezés kapcsán nem volt közbeszerzés, és a költségek végül több száz millió forinttal rúgtak, többre a tervezettnél. Rá kellett jönnünk, túlbecsültük Zsoltot, nem való erre a pozícióra. Nem gondoljuk, hogy szándékosan lopta volna meg a szövetséget, de sajnos nem volt megfelelően körültekintő, kihasználták a naivságát. Viszont ő az elnök, minden az ő aláírásával történt, ha megállapítják a bűncselekményt, nem sok esély van rá, hogy megússza a felelősségre vonást" - árulta el a bennfentes a Borsnak.