Kulka János sok mindenen ment keresztül stroke-ja után, már nem ugyanaz az ember, mint aki előtte volt: idegenként néz magára. 

Kulka János több mint két évvel ezelőtt került kórházba, ahol életmentő beavatkozáson esett át. A színművész ezzel azonban még nem volt túl a nehezén, a felépülés ugyanis hosszú és küzdelmes volt, de még ma sem ért teljesen a végére. Újra kellett tanulnia beszélni és járni, így már nem érzi magát ugyanannak az embernek. 

Kulka János nem ugyanaz az ember, mint a betegsége előttFotó: Pintér Leo

„Élek, és ma már teljesen nyugodt vagyok... Szerintem meghalni jó érzés, a mennyben voltam...Ennek hamarosan három éve, és attól kezdve Kulka János nem ugyanaz a Kulka János, aki előtte volt... Belenézek a tükörbe, mondom a nevem, de nem magam látom. Ne szépítsük a dolgokat. A halál torkából rángattak vissza. Ez furcsa. Idegen vagyok magamnak. Idegen” – mondta a Nők Lapja interjújában a színművész, aki ugyan a színpadtól visszavonult, filmekben vállal szerepet. Az élete újra teljes lett, habát néhány barátja eltűnt mellőle. „Talán nem mernek. Régen én is zavarban voltam, halogattam, ha betegeket kellett fölhívni, mert nem tudtam, mit mondjak nekik. Megértem, ha nem hívnak. Zavarban vagyok. Szégyellem magam, beteg vagyok” – idézi a Blikk az interjút.