9 csomagot nyitottak fel az olasz poggyászfosztogatók, elkapták őket

Forrás: AFP -
poggyász rendőrség bőrönd lopás Liszt Ferenc repülőtér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olasz poggyászfosztogatókat buktattak le a magyar rendőrök – közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közleményében azt írta: a közelmúltban a sajtóban több helyen megjelent, hogy a Róma és Budapest között közlekedő repülőkön is történt poggyászfosztogatás. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói csütörtökön Rómában az érintett járatra feladtak egy bőröndöt, amelyben készpénzt helyeztek el, feljegyezve a bankjegyek sorozatszámát. Budapesten a rendőrök azt tapasztalták, hogy a pénzt valaki ellopta, de a repülő lepakolását végző munkásoknál nem találtak bűncselekményből származó értékeket - írja az MTI.

Közben a járat három utasa feljelentést tett, mert a feladott bőröndjeiket felforgatva, illetve nyitva kapták meg. A rendőrök megállapították, hogy valakik kilenc csomagot is felnyitottak, és felmerült a gyanú, hogy a bűncselekmény nem a járat érkezésekor, hanem korábban történt.

Reptéri poggyászfosztogatókat fogtak (Képünk illusztráció) Forrás: AFP

Az RRI haladéktalanul felvette a kapcsolatot az olasz hatósággal, amelynek tagjai átkutatták a budapesti járat olasz rakodóit, és megtalálták náluk a magyar rendőrök által a bőröndbe helyezett készpénzt, valamint egyéb értéktárgyakat.

Az ORFK kiemelte: az RRI a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren alkalomszerűen tapasztalható poggyászfosztogatások számának alacsonyan tartása érdekében 2018-ban több mint ötezer csomagrakodást kísért figyelemmel. Azt írták: "ezen ellenőrzéseknek vannak látható és vannak operatív elemei".

Mivel a reptéri poggyászfosztogatás nemzetközi jelenség, a rendőrség továbbra is azt tanácsolja az utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban. Ezeket akár az utolsó pillanatban is vegyék ki onnan, ha kiderül, hogy a csomagjukat nem vihetik fel a fedélzetre, hanem a repülőgép rakterébe kerül - javasolják.

Eva Rezesova szabadulása után egy étteremben dolgozikhttp://www.life.hu/news/20181110-eva-rezesova-szabadulasa-utan-egy-etteremben-dolgozik.htmlEva Rezesova augusztusban szabadult a börtönből, és most kiderült, hogyan éli az életét azóta: egy étteremben dolgozik. News--Időjárás: egyre hűvösebb lesz az idő, gyorsan változik a hőmérséklethttp://www.life.hu/news/20181110-idojaras-egyre-huvosebb-lesz-az-ido-gyorsan-valtozik-a-homerseklet.htmlAddig élvezzük ki a kellemes őszi napsütést, amíg még lehet. Napközben ugyanis még kellemes idő vár ránk, este viszont egyre jobban lehűl az idő. News--Közúti baleset: busz ütközött autóval Budapest XV. kerületébenhttp://www.life.hu/news/20181110-kozuti-baleset-busz-utkozott-autoval-budapest-xv-keruleteben.htmlEgy menetrend szerint közlekedő busz ütközött egy személyautóval Budapest XV. kerületében. Ketten megsérültek, a műszaki mentés még tart, érdemes lesz figyelniük az arra közlekedőknek. NewsOrigoTartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki több megyérehttp://www.life.hu/news/20181110-tartos-suru-kod-miatt-elsofoku-figyelmeztetest-adtak-ki-tobb-megyere.htmlSűrű, tartós köd miatt kilenc megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. News--A hűtő mögött, meztelenül találták meg a futónő támadójáthttp://www.life.hu/news/20181109-a-huto-mogott-meztelenul-talaltak-meg-a-futono-tamadojat.htmlRövid idő alatt elfogták a rendőrök Makai Viktória futónő támadóját. A férfi már otthon volt, a kiérkező rendőröknek a felesége nyitott ajtót, a férfi pedig anyaszült meztelenül kuporgott a hűtő mögött. NewsThinkstockKödös, de napos idő várható a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20181109-kodos-de-napos-ido-varhato-hetvegen.htmlA hétvégén is marad a napsütéses, kissé ködös, őszies idő. Csapadék nem várható. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.