Idősektől csalhattak ki ingatlanokat, 10 gyanúsítottak hallgattak ki

lakásmaffia ingatlan rendőrség TEK Terrorelhárítási Központ csalás idősek lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberhez nem méltó körülmények között, sufniban és pincében tartották az idős vagy szellemileg leépült embereket azok, akik kicsalták tőlük ingatlanjaikat. A budapesti nyomozó ügyészek, a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai egy összehangolt akcióval 10 gyanúsítottat hallgattak ki, közülük 4 ügyvéd. 

Idős és szellemileg leépült emberektől csaltak ki ingatlanokat, őket pedig emberhez méltatlan körülmények között tartották azok, akiket kedden a budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai egy összehangolt akcióval elfogtak. Az akciót 9 helyszínen hajtották végre, 10 gyanúsítottat hallgattak ki, közülük 4 ügyvéd.

A bűncselekmények áldozatainak megsegítésére a nyomozó ügyészek a Budapest Főváros Kormányhivatala Áldozatsegítő Szolgálatának közreműködését kérték.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak idős vagy szellemileg leépült emberek bizalmába férkőztek azzal a céllal, hogy életjáradéki vagy tartási szerződést kössenek, és megszerezzék az ingatlanjaik tulajdonjogát. A szerződések megkötésében közreműködő ügyvédek ügyvédi kötelességüket megszegve működtek közre a szerződések megkötésében.

A nyomozás tárgyát jelenleg négy – 12 és 21 millió forint közötti értékű – ingatlan képezi – írja az Ügyészség.hu.

A házkutatások során a hatóságok tagjai egyes gyanúsítottak ingatlanán a ház udvarán felállított sufniszerű épületben, egy másik helyszínen pedig az épület pincéjében találták meg a több időskorú, kiszolgáltatott embert.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség eddig 10 gyanúsítottat hallgatott ki az ügyben. A megalapozott gyanú velük szemben többrendbeli, jelentős kárt okozó, idős vagy fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette, illetve kísérlete, az ügyvéd gyanúsítottakkal szemben pedig ügyvédi visszaélés bűntette. A nyomozó ügyészek emellett további bűncselekmények gyanúját is vizsgálják.

Az áldozatok számára áldozatsegítő szakemberei teljes körű tájékoztatást nyújtottak az igénybe vehető áldozatsegítő, valamint jogi segítségnyújtási szolgáltatásokról. Pszichológusi segítséget is kaptak, ketten pedig igénybe veszik a védett szálláson való elhelyezést, ahol folyamatosan megkapnak minden további segítséget a társadalomba történő sikeres visszailleszkedéshez.

Az akcióról készült videót a Szeretlek, Magyarország YouTube-csatornájára is feltette:

Anyagi támogatást kapott a rendőrség, folytatódhat Madeleine McCann keresésehttp://www.life.hu/news/20181114-anyagi-tamogatast-kapott-a-rendorseg-folytatodhat-madeleine-mccann-keresese.htmlA következő fél évben még biztosan folytatják a nyomozást a több mint 10 éve eltűnt Madeleine McCann ügyében. News--Különös békét jósol a jövőre az időutazó tinédzserhttp://www.life.hu/news/20181114-kulonos-beket-josol-a-jovore-az-idoutazo-tinedzser.htmlA gimnáziumból hívták titkos küldetésre Miát, aki azt állítja, 2600-ba kellett utaznia az időben. Elképesztő dolgokat látott. NewsIdőjárás: jön a hidegfront és a fagyhttp://www.life.hu/news/20181114-idojaras-jon-a-hidegfront-es-a-minuszok.htmlVégérvényesen elbúcsúzhatunk a novemberi tavasztól, jön a hidegfront, és ezzel együtt a mínuszok is. News--Kiskorú diákkal folytatott szexuális kapcsolatot egy Fejér megyei tanárnő (18+)http://www.life.hu/news/20181114-kiskoru-diakkal-folytatott-szexualis-kapcsolatot-egy-fejer-megyei-tanarno.htmlMásodfokon négy év börtönre ítéltek egy Fejér megyei tanárnőt, aki egy kiskorú diákkal folytatott szexuális kapcsolatot. NewsThinkstockÚjabb részletek VV Fanni haláláról: visszatért a gyilkos a helyszínrehttp://www.life.hu/news/20181114-ujabb-reszletek-vv-fanni-halalarol-visszatert-a-gyilkos-a-helyszinre.htmlEddig sosem hallott részletek derültek ki Novozánszki Fanni haláláról, akinek a holttestét még mindig keresi a rendőrség. Egy, az ügyet jól ismerő személy kitálalt a Blikknek arról, hogy pontosan mi történhetett tavaly novemberben, amikor Fanni eltűnt. NewsOrigoSzemetes mellett krumplipüré: horror éttermet leplezett le a Nébihhttp://www.life.hu/news/20181113-szemetes-mellett-krumplipure-horror-ettermet-leplezett-le-a-nebih.htmlEgy házhoszállítást is végző budapesti étteremben ellenőrzött a Nébih, ahol borzalmas állapotokra bukkantak. A krumplipürét példéul a szemetes mellett tárolták fedél nélkül. A vállalkozást több millió forintra büntették. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.