A Vöröskereszt munkatársai szexuális segédeszközt is találtak már az adományok között

Forrás: Shutterstock -
karácsony rászorulók adomány szegények bankja válogatás élelmiszer szexuális segédeszköz kolbász Vöröskereszt Magyar Vöröskereszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő dolgokat találnak olykor az adományok között a Vöröskereszt munkatársai. Kolbászra és szexuális segédeszközre is leltek már a rászorulóknak szánt csomagokban. 

A karácsony közeledtével még inkább beindul az adománygyűjtés a szegélyszervezeteknél. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei is több helyen gyűjtik majd az adományokat, ám ezek sokszor alapos válogatásra szorulnak.

A Delmagyar.hu-nak Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója elmondta, hogy sokszor meglepő dolgokat találnak a szegényeknek szánt csomagokban. Akadt már a kezükbe ürülékkel szennyezett gyerekcipő, szexuális segédeszköz, lángolt kolbász és szétvágott gyerekruha is.

A Vöröskereszt munkatársai szexuális segédeszközt is találtak már az adományok között Forrás: Shutterstock

"Szegénynek lenni rossz, nem kell még megalázni is őket azzal, hogy rongyot meg vackot adunk nekik" - mondta a lapnak az igazgató. Hozzátette: általában 200-300 tonna élelmiszer gyűlik össze ebben az időszakban, amelyekből egységcsomagokat készítenek és a rászorulóknak adják.

Azt kérik, hogy aki gyerekeknek szeretne segíteni, az élelemiszereken túl jó állapotó játékokat és édességet küldjön. Erre ugyanis a legtöbb esetben nem telik. Nem kell, hogy új legyen, elég ha jó állapotú. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a dobozokba ne kerüljön romlandó dolog, hiszen lehet, hogy mire kibontják, az már megromlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.