Senki sem gondolta volna, hogy az X-Faktor élő adása máris hatalmas veszekedéssel kezdődik. Gáspár Laci és Puskás Peti a kamerák előtt veszett össze, és a színfalak mögött is folytatták a vitát.

A mentorok Szekér Gergő produkciója után vesztek össze, Laci ugyanis szóvá tette, hogy Peti nem megfelelően készítette fel a versenyzőjét.

„Ezt annyira elrontottátok. Nem volt megfelelő a hangnem, nem volt kidolgozva a dallam, más akkordok voltak zongorázva, mint énekelve. Sok helyen pedig hamis volt az ének. Lehet, hogy te nem hallottad, Petikém, de attól ez még így van” – véleményezte az előadást Gáspár Laci, mire Puskás tőle szokatlan módon felháborodva és kiabálva reagált.
„Komolyan, elegem van ebből. Laci, nem csak te vagy zenész itt, én is hallottam. Tényleg elegem van, kicsit sok ebből, hogy már másodszor mondod ezt. Én is zenész vagyok, hallom, hogy mi hamis és mi nem” – osztotta ki kollégáját Peti, ám Gáspár ezután sem foga vissza magát, azzal vádolta meg Puskást, hogy nem figyel eléggé a versenyzőire, és biztos, hogy nem hallja, ha rosszak.


A vita a reklámszünetben is folytatódott, Radics Gigi és ByeAlex próbálták őket kibékíteni, de csak az adás végére nyugodtak meg. Ám amikor a Blikk munkatársa megkérdezte őket, hogy mi volt ez, újra összekaptak. Gáspár Laci szerint ekkora vitájuk még nem volt, és ez is csak azért alakult így, mert Peti felkapta a vizet. Puskás szerint pedig amit Laci mondott, az nem kritika, vagy nem fogalmazta meg jól a mondandóját.

Az új szabályok szerint az első élő adásban három versenyző esik ki, így Balog Janó, Ölveti László és Urbanovics Vivien távozott az X-Faktorból.