Az olaszliszkai tanárlincselés egyik elkövetője, H. Dezső akár milliókkal is szabadulhat a börtönből. Rossz tartási körülményekre hivatkozva ugyanis 5 millió forintot ítélt meg neki a bíróság. 

Akár már a jövő nyáron szabadulhat az olaszliszkai tanárlincselés egyik elkövetője, H. Dezső. Bár a férfit 17 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, jó magaviselete miatt valószínűleg nem kell 2023-ig a rácsok mögött maradnia - írja a Blikk

Még 2006-ban történt, hogy a földrajz–biológia szakos tanár két kislányával utazott, amikor autójával elsodort egy 11 éves kislányt, H. Kittyt. A kislánynak nem esett komolyabb baja, ám a rokonai a tanárt a két lánya szeme láttára megölték. 

A bíróság 8 embert ítélt el, hárman életfogytiglan tartó börtönbüntetést kaptak. Az Echo TV Razzia című műsorának információi szerint H. Dezsőnek rossz tartási körülményekre hivatkozva 5 millió forintot ítélt meg a bíróság. 

A Borsnak azonban az áldozat, Szögi Lajos édesapja elmondta, hogy ők még semmit nem kaptak a 2010-ben nekik ítélt 46 milliós kártérítésből.