Könyvben jelenítik meg a magyar elit bulizási szokásait, így a gazdag focistákét is, akiknek nem kell hiányt szenvedniük semmiben.

A magyar elit bulizási szokásairól írt könyvet Kardos Szabolcs Hungary by night címmel. Az író azt állítja, a felső körökben féktelen rongyrázásról szólnak az éjszakai kiruccanások, a focisták is sokat adnak a látszatra: az asztal közepén lennie kell valamilyen méregdrága italnak.

A gazdag focisták is tudnak bulizni - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

"A focistákat kimondottan kedveli a bár személyzete, mert állítólag a borravalóval és a dicséretekkel sem fukarkodnak - írják a könyvben. - Sajátosság, hogy nálunk sok az élsportoló, főleg a focista. Néhányuk tartja magát az egészséges életmódhoz, és egyáltalán nem fogyaszt alkoholt. Mások persze bulisabbak, természetesen emellett elképesztően gazdagok, és többségében jóképűek. Bárkit és bármit megkaphatnak,  ami egy idő után unalmas, ezért folyamatosan keresik az új impulzusokat. Amikor az egyik egy modell külsejű pasival csókolózott a bár előtt egy autóban, elképedtem, hiszen a fickó eddig a heteroszexualitás stabil bástyájának tűnt. De állítólag ezt is ki akarta próbálni. Ettől még persze továbbra is a nőket szereti. Az ilyen »sportos« bulik alapkelléke a körasztal közepére elhelyezett, négy és fél literes márkás vodka, amelyből egy ekkora kiszerelés százhatvanezer forintba kerül. Ez kiváltható egy hasonló méretű pezsgővel ugyanabban az árkategóriában. A lényeg az, hogy legyen valami igen drága az asztal közepén.  Ha híresség vagy egy-egy kiemelt vendég van a helyen, gyakran a porta néhány tagja csak rájuk figyel. Sok ismertebb magyar vállalkozó maga is ad némi jattot a portaszolgálatnak, hogy cserébe vigyázzanak az épségére, míg ő mulatozik" - idézi a Blikk a könyv bennfentesét.