A Família Kft. Kövér Lajosa négy éve özvegyült meg, azóta a munkába temetkezik. 

Nagy Zoltán a Família Kft. Kövér Lajosaként lett országosan ismert, de a való életben egyáltalán nem olyan apa és férj volt, mint a sorozatban. „Nem hiszem, hogy összesen adtam annyi pofont, mint amennyit a szerepemben a fiamnak" – mondta nevetve a színész, aki négy éve vesztette el a feleségét, azóta egyedül boldogul, és a munkába menekül.

A munkába menekült felesége halála után a Família Kft. Kövér Lajosa, Nagy ZoltánForrás: M1, Eöri Szabó Zsolt/ujszinhaz.hu

„Ezt nem lehet megszokni. Meg-megkérdik, miért nem költözöm el innen, tán egyszerűbb lenne egy kis lakásban. Kevesebb lenne a munka, és nekem is jót tenne a környezetváltozás. Csakhogy ez az otthonom, itt van minden, ami a közös életünkre emlékeztet..." – mondta Nagy Zoltán, aki persze nincs egyedül, hiszen a fiai gyakran meglátogatják. „Szerencsére a fiaim jó gyerekek, rendszeresen jönnek, az unokáimmal együtt" – árulta el Nagy Zoltán, aki egyébként sem unatkozik, hiszen amint megözvegyült, rögtön belevetette magát a munkába. „Mostanában olykor már sok is a feladat, nyolc darabban játszom, de legalább nem unatkozom. Amikor nincs előadás vagy próba, reggeli után rögtön olvasni kezdek. A napi sajtót, az aktuális könyvemet... A kerttel is foglalkozni kéne, de én inkább bevonulok már a négy fal közé" – mondta a színész a Story Magazinnak.